Aile hekimlerine eğitim

İki ayda bir düzenlediği bilimsel toplantıların ilkinde, birinci basamak düzeyinde, kardiyovasküler hastalıkların yönetimi konusunda aile hekimlerine eğitim verildi.Medical Park İzmir Hastanesi’nde İzmir Aile Hekimleri Derneği işbirliği...

Aile hekimlerine eğitim

İki ayda bir düzenlediği bilimsel toplantıların ilkinde, birinci basamak düzeyinde, kardiyovasküler hastalıkların yönetimi konusunda aile hekimlerine eğitim verildi.

Medical Park İzmir Hastanesi’nde İzmir Aile Hekimleri Derneği işbirliği ile düzenlenen ve 100 civarında hekimin katıldığı seminerde, Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, Prof. Dr. İstemihan Tengiz, Doç. Dr. Mehmet Emre Özpelit ve Doç. Dr. Akar Yılmaz birinci basamak düzeyinde, kardiyovasküler hastalıkların yönetimi hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Eğitim semineri ile ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İstemihan Tengiz, “Biz birinci basamak düzeyinde, kardiyovasküler hastalıkların yönetimini anlattık. Bunlar nedir? İskemik kalp hastalığı olanlar, hipertansif olanlar, kalp yetmezliği olanlar. Bunlarda nelere dikkat etmek lazım, hangi ilaçları vermek lazım, kılavuzlar bilgisinde aile hekimlerimize bir seminer gerçekleştirdik. Tabi ki bu eğitim semineri içerisinde bu hastalıkların süreçlerinde acil bir şey olduğu takdirde nasıl yönlendirilecekleri konusunda da eğitim verdik” dedi.

“Olmazsa olmaz aile hekimleri”

Kardiyovasküler hastalıkların yönetiminde en önemli basamağın birinci basamak olduğunu belirten Tengiz, “Çünkü ilk hastalığı fark edenler veya tanı almış hastayı takip edenler aile hekimleridir. Bu nedenle bu basamakta bu hekimlerin hastalığı erkenden fark etmesi veya süreçteki anormalliği fark edip uzmanlara yönlendirmesi çok önemli. Bu yüzden kardiyovasküler hastalıkların mücadelesinde olmazsa olmazımız aile hekimleridir” diye konuştu.

“Ölümlerin yüzde 50’sinden sorumlu”

Tüm dünyada ve Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklardan ölümün, en yüksek ölüm sebebi olduğunu söyleyen Tengiz, “Tüm ölümlerin %50’inden sorumludur. Kanserden, trafik kazalarından çok daha önde gelen bir ölüm nedenidir. O yüzden Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları da özellikle bu kardiyovasküler hastalıkların önlenebilmesi için uğraş veriyor” dedi.

“Çok ağır ve önemli bir iş yapıyorlar”

Aile hekimlerine her zaman desteğe açık olduğunu dile getiren Medical Park İzmir Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz ise, “Medical Park ailesi olarak sizleri burada misafir etmekten onur duyuyoruz. Bu sene Ekim sonu itibari ile tam olarak 6. yılımızı doldurmuş bir hastaneyiz. Aile hekimlerimize özellikle ilk günden itibaren sıcak temaslar kurmaya çalıştık. Sahada ikinci basamak ya da üçüncü basamak hizmetlere gitmeden önce belki sessizce belki de birçok insanın farkına varmadan çok ağır ve önemli bir iş yönettiğinizin farkındayız. Hastalarınız, kendiniz ve yakınlarınız için her zaman yanınızdayız. Biz sahadaki tüm arkadaşlarımızın her türlü tıbbi ihtiyaçlarına cevap verecek durumdayız.” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER