AK Ocaklar’dan skandal Kudüs kararına protesto

AK Ocaklar Derneği İzmir İl Başkanlığı, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını cuma namazı çıkışında protesto etti.ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma...

AK Ocaklar’dan skandal Kudüs kararına protesto

AK Ocaklar Derneği İzmir İl Başkanlığı, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını cuma namazı çıkışında protesto etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler devam ediyor. İzmir’in Bozyaka semtinde bulunan Şerefiye Camii’nde cuma namazını kılan AK Ocaklar Derneği İzmir İl Başkanlığı yöneticileri ve üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ve Filistin bayrakları ile skandal kararı protesto etti. Grup, “Erdoğan emret Kudüs’e gidelim” sloganları da attı.

İslam Birliği vurgusu

Grup adına açıklama yapan AK Ocaklar Derneği İzmir İl Başkanı Ömer Çakmak, “İslam dünyasında büyük tepkiye yol açan ve bizim nazarımızda yok hükmünde olan bu skandal karara ilk tepkiyi ülkemiz adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk ağızdan vermiş ve kararın geçersiz olduğunu tüm dünya kamuoyuna iletmiştir. İslam Birliğinin oluşturulmasında Müslüman ülkelere düşen büyük görev ve sorumluluklar bulunmaktadır” dedi.

Grup, sloganlar atarak protestoyu sonlandırdı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER