Aktaş’tan Kardelen’e tam not

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kardelen Kestane Şekeri’nin üretildiği İlka Şekerleme Tesisleri’ni ziyaret etti. Bursa’ya özgü kestane şekerine ilginin giderek arttığını söyleyen Başkan Aktaş, bunda Bursalı firmaların...

Aktaş’tan Kardelen’e tam not

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kardelen Kestane Şekeri’nin üretildiği İlka Şekerleme Tesisleri’ni ziyaret etti. Bursa’ya özgü kestane şekerine ilginin giderek arttığını söyleyen Başkan Aktaş, bunda Bursalı firmaların çalışmalarının büyük rolü olduğunu söyledi.

Başkan Alinur Aktaş’ı ağırlayan İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, Yaylacık Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markası ile üretim yaptıklarını söyledi. Bursa’ya özgü bir olan kestane şekerini hijyenik bir ortamda ürettiklerini ve bütün dünyaya sattıklarına vurgu yapan Mümin Akgün, “AR-GE çalışmalarımız ile 30 farklı ürün imal ediyoruz. Kardelen markası ile Türkiye ve Ortadoğu Pazarı’nda Cardelion markası ile de Avrupa ve Amerika pazarında satış yapıyoruz. Ayrıca Yaylacık markası ile de marketlere satış yapıyoruz” dedi.

Tesislerinde hijyene çok önem verdiklerini belirten Mümin Akgün, üretimin bütün aşamalarında çok titiz davrandıklarını ve kalitenin ilk öncelikleri olduğunu belirterek, ürünlerini iç pazarın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerindeki bayileri aracılığı 5 kıtaya ulaştırdıklarını kaydetti.

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de İlka Şekerleme olarak Kardelen markası ile Türkiye’de 21 tane mağazaları olduğunu, Suudi Arabistan’da da Mekke, Cidde ve Riyad’da 3 mağazaları olduğunu, Medine’de de çok yakında mağaza açacaklarını söyledi. Özdemir, bunun yanı sıra bayileri aracılığı ile ülkenin her yerine kestane şekeri sattıklarını ve üretimlerinin yüzde 10’unu da dünyanın farklı ülkelerine ihraç ettiklerini belirterek, “Türkiye ve dünyadaki önemli gıda fuarlarına katılarak Bursa’ya mahsus kestane şekerini tanıtıyoruz. Katıldığımız fuarlarda tonlarca kestane şekerini fuardaki standımıza gelen ziyaretçilerimize ikram ediyoruz. Bursa temalı ambalajlarımızda şehrimizin önemli tarihi turistik mekânlarını tanıtıyoruz ve müşterilerimize Bursa şehir haritası hediye ediyoruz. Hedefimiz ihracatımızı daha arttırmak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Bursa’nın önemli bir değeri olan kestane şekerini üreten İlka Şekerleme’nin şehrin tanıtımına büyük katkı yaptığını, bunun yanı Bursa ve ülke ekonomisine büyük bir katma değer ve istihdam sağladığını söyledi.

Bursa’nın tanıtıma verdikleri destek için firma yöneticilerine teşekkür eden Alinur Aktaş, Bursa kısalında kestane üretiminin artması için çalışma yapacaklarını da söyledi. Üretimde kullanılan kestanenin başka şehirlerden gelmesi yerine Bursa’da yetişmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, “Bir dönem yaygın olan kestane üretiminin düşmesinin nedenleri belli. Bu üretimi arttırmak için Tarım A.Ş bünyesinde çalışma yapacağız. Bu konuda başlatılan çalışmalar var. Bunlara neler ekleyebileceğimiz hep birlikte belirleyeceğiz. Bursa’ya katma değere sağlayan, şehrimiz çok iyi temsil eden bütün firmalara teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan firmada çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Başkan Aktaş karanfil hediye etti. Aktaş, kadınların iş hayatına katılması ile ülke ekonomisinin gelişeceğini belirterek, “Bu tesiste üretim yapanların büyük bölümü kadınlardan oluşuyor. Her yer çok temiz ve düzenli. Büyük dikkat ve titizlik gerektiren bu işi erkekler bu kadar güzel yapamazlar. Kadınlarımız ülkemizin geleceği için ürettikçe yarınlarımız daha güzel olacaktır” diye konutu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER