Alman Büyükelçiden İzmir’e övgü: “Buradaki Başkonsolomuz Lassig’i çok kıskanıyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Erdmann, kente övgü yağdırdı. İzmir’in Avrupa şehirlerine benzediğini, canlı ve dinamik olduğunu belirten konuk diplomat, İzmir’de yaşayan Almanya Başkonsolosu...

Alman Büyükelçiden İzmir’e övgü: “Buradaki Başkonsolomuz Lassig’i çok kıskanıyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Erdmann, kente övgü yağdırdı. İzmir’in Avrupa şehirlerine benzediğini, canlı ve dinamik olduğunu belirten konuk diplomat, İzmir’de yaşayan Almanya Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig’i çok kıskandığını söyledi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İzmir’i canlı, hareketli, dinamik bir kent olarak tanımlayan Büyükelçi Erdmann, ilk kez 2015 yılında İzmir’e geldiğini belirterek, “Burada kendimizi bir Avrupa kentinde gibi hissediyoruz. İnsanlar çok cana yakın. Ankara’da ‘Ankara’nın en iyi yolu İstanbul’a giden yoldur’ diye bir söz var. Bence bu sözü İzmir için söylemek lazım. Bence Ankara’nın en iyi yolu, İzmir’e giden yol. Burada yaşayan Başkonsolomuz Lassig’i çok kıskanıyorum” diye konuştu.

"5 milyona ulaşacak"

İzmir’in hem Türkiye hem de Almanya için çok önemli bir kent olduğunu, İzmir’de çok sayıda Alman firmasının faaliyet gösterdiğini söyleyen Büyükelçi Erdmann, İzmir programı sırasında iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla meslek odalarının temsilcileri ile de bir araya geldi. Dış politikada iki ülke arasında yaşanan gerilimin sona erdiğini ve buzların çözüldüğünü de kaydeden konuk diplomat, geçmiş dönemlerde olduğu gibi Türkiye’ye gelen Alman turist sayısının yeniden 5 milyona ulaşacağına inandıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu’nun İzmir Saat Kulesi’nin bir gümüş maketini takdim ettiği Büyükelçi Erdmann, kule saatinin Alman İmparator II. Wilhelm’in tarafından armağan edildiğini hatırlatarak, bu anlamlı hediyenin iki ülke arasında uzun yıllar boyunca devam eden dostluğa işaret ettiğini söyledi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER