Başarıyla dolu bir yıl için öneriler

Liderlik Okulu kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, yeni yıla taze bir başlangıç yapıp daha başarılı olmak isteyenlere altın değerinde önerilerde bulundu.Erken kalkan; zamanını planlayan ve belki de en önemlisi ‘hayır’ diyebilen...

Başarıyla dolu bir yıl için öneriler

Liderlik Okulu kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, yeni yıla taze bir başlangıç yapıp daha başarılı olmak isteyenlere altın değerinde önerilerde bulundu.

Erken kalkan; zamanını planlayan ve belki de en önemlisi ‘hayır’ diyebilen kişilerin çok daha başarılı olduklarını söyleyen Liderlik Okulu kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, kitap okumanın önemine de değindi.

İnsanların davranışlarını içlerinde bulundukları çevrelerin belirlediğini anlatan Ergenç, “Sosyal çevrenizde her daim en başarılı sizseniz, değişim zamanı gelmiştir. Başarınızı arttırmak için daha farklı çevrelere girmelisiniz. Sizi geliştirecek kişilerle görüşmeli ve gelişiminizi sürekli kılmanın yolunu bulmalısınız. Her tecrübe hayatınızı zenginleştirir. Deneyimlerinize çok derin anlamlar yüklememelisiniz. Başarılarınızı gereğinden fazla abartmamalı, başarısızlıklarınızın ise sizi geriletmesine fırsat vermemelisiniz. Başarısızlık olarak nitelendirdiğiniz deneyimlerden gerekli dersi alırsanız, hayatınızda önemli bir dönüm noktasına ulaşabilirsiniz. Erken kalkın, güne erken başlayın. Gerekiyorsa bir hafta uykusuz kalın; zaman içerisinde erken kalkmaya alışacaksınız. Düzenli olarak erken kalkmaya başladığınızda işlerinizi çok daha verimli bir şekilde yapmaya başlayacaksınız. Bahanelerinizden sıyrılın ve yeni yılla birlikte hayatınızda yeni bir sayfa açın” dedi.

Herkesin hayatında farklı sorunları olduğuna dikkat çeken Ergenç, “Geçen seneden farklı olarak önümüzdeki sene sorunları parçalara ayırın. Koca bir dağa bile yüksek tepeleri aşarak ulaşabilirsiniz, unutmayın. Sorunları parçalar ve küçük parçalara bölebilirseniz çözümünün de daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. Hepimizin hayalleri var, ancak maalesef hayallerimizi yerinden etmek istemediğimiz için gerçekleştirmek için çaba da harcamıyoruz. İlham beklemekle geçiyor ömrümüz, karşımıza çıkan fırsatları beğenmiyoruz. Bu sene bir farklılık yapın, hayallerinizi yerinden edin ve onları gerçekleştirmek için peşlerinden koşun. Sürekli meşgul olmanız çok iş yaptığınız anlamına gelmez. Daha çok; zaman yönetimi konusunda eksiğiniz olduğu izlenimi verir. Kendinize, sevdiklerinize ve işinize ayırmanız gereken zamanı doğru planlamalısınız. Yeni yılda zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirirseniz hayatınızdaki değişimden siz de memnun kalacaksınız” diye konuştu.

“Hayır demekten çekinmeyin”

Ergenç, şöyle devam etti: “Ülkece pek okuma alışkanlığımız olmadığının farkındayım, ancak yeni yılda başarılarınızı arttırmak için kitap okumaya bir an önce başlamanız gerekiyor. Okuduğunuz her kitap sizi geliştirirken günlük sorunlardan da sizi uzaklaştıracaktır. Kitap okuyarak edindiğiniz bilgiler en değerli sermayeniz haline gelecektir. “Hayır” demeniz gerektiği zamanlarda “Hayır” demekten çekinmeyin. Üzeceğiniz ve hatta kalbini kıracağınız kişiler mutlaka olacaktır. Fakat zaman içerisinde ‘hayır’ diyebilmenin giderek artan faydasını yaşayacaksınız. Zamanınızı daha etkin yönetebilecek, kişisel isteklerinizden ödün vermek zorunda kalmayacaksınız.”

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160