Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan BYEGM toplantısı

İzmir’de düzenlenen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İl Müdürleri Toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Aziz milletimizin yazdığı 15 Temmuz destanı, güçlü demokrasiden yana tavır koyan...

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan BYEGM toplantısı

İzmir’de düzenlenen Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İl Müdürleri Toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Aziz milletimizin yazdığı 15 Temmuz destanı, güçlü demokrasiden yana tavır koyan medya unsuru sayesinde tüm dünyaya en güzel şekilde aktarılabilmiştir. Hain darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu mücadelenin anlamını hakkıyla kavrayamamış olan bazı odaklar ve uluslararası kamuoyu için basın mensuplarının o gece kayıt altına aldığı gerçekler adeta ders mahiyetindedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri Toplantısına katıldı. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Basın Müşaviri Yahup Halit Bulut, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Oktan ve BYEGM il müdürleri katıldı. Milletle birlik ve beraberliğin korunması konusunda basının çok değerli bir platform olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bunun en canlı ve en somut örneklerinden birini 15 Temmuz hain darbe kalkışması esnasında yaşadık ve gördük. Medyamız, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara davetini milletimize ulaştırarak bağımsız ve milli bir tavır sergilemiş, güçlü bir milli iradeden ve demokrasiden yana net tavır koymuştur. Aziz milletimizin yazdığı 15 Temmuz destanı, güçlü demokrasiden yana tavır koyan medya unsuru sayesinde tüm dünyaya en güzel şekilde aktarılabilmiştir. Hain darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu mücadelenin anlamını hakkıyla kavrayamamış olan bazı odaklar ve uluslararası kamuoyu için basın mensuplarının o gece kayıt altına aldığı gerçekler adeta ders mahiyetindedir. Birileri ne kadar görmemek için gözlerini kapasa da o ders orada verilmiştir. Tüm dünya o gece, yalan, iftira ve çarpıtma yerine doğru ve güvenilir bilgilere yer verdiği zaman medyanın demokrasiyi nasıl güçlü kıldığını görmüştür" diye konuştu.

"Batı medyasına güçlü bir karşılık verdi"

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği çalışmalarla, son dönemde çok büyük etki oluşturmaya muvaffak olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Özellikle FETÖ’nün hain darbe girişimi üzerinden, Batı medyasında uygulamaya konulan yoğun algı operasyonlarına, gerçekleştirdiği faaliyetlerle son derece güçlü bir karşılık vermiştir. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere, sizlere ve tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tabii bizler yaptıklarımıza değil yapacaklarımıza odaklanarak sürekli geleceğe ilerlemeli, bunu da en sağlam adımlarla yapmalıyız. Bunu sağlayacak koşulları oluşturmalı, kendimizi buna göre hazırlamalı, çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda belirlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Milli iradenin üstünde bir güç tanımayız"

Türkiye hakkında Türkiye düşmanı belli odaklar tarafından dışarıda üretilen negatif söylemlerle mücadele etmekte başarı sağlandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Daha da başarılı olacağız inşallah. Ancak önce kendi elimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizde baktıklarında ne gördükleri, şer odaklarının hayata geçirecekleri algı operasyonları için temel teşkil ediyor. O halde onlara bu imkanı vermemek için çalışmamız gerekiyor. Muhakkak ki bilerek bizi içeriden yıpratmak için sayfalar dolduran, programlar yapan, yayınlar gerçekleştirenler olacaktır. Ancak biz doğruyu, gerçeği etkili savunur ve ön planda tutmayı başarırsak, onları kendi oyunlarında alt etmek daha kolay olacaktır. Bu imkanı medyaya olan hakimiyetinizle, yaptığınız gözlem ve analizlerle devletimize sağlamak sizlerin en önemli görevi. Bu konuda hep daha fazlasını hedefleyerek çalışmanızı sizlerden rica ediyorum. Bizim için esas güç, esas amaç, esas konu her zaman milletimizdir. Milli iradenin üstünde bir güç tanımayız. Siyasette tek adres biliriz, o da millettir. Milletimizin gerçekleri görmesi, iç huzurumuzun, birlik ve beraberliğimizin en önemli teminatıdır" açıklamasında bulundu.

"Bilgiyi güncellemek, ayak uydurmak zorundayız"

Bugün ulusal basınla yerel basın arasında çok büyük fark olduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ancak kendi şehirlerinde medya devlerini geride bırakan yerel gazetelerin olduğu yıllar çok geride değildir. Bunu tekrar sağlamak önemli. Tekirdağ’ı ya da Artvin’i, Sinop’u yahut Antalya’yı İstanbul’dan değerlendirmek doğru değildir. Yerel basının vatandaşlarımıza olan yakınlığı, insanımızın nabzını tutmakta, fikrini bilmekte, değerlendirmelerini almakta her zaman daha sağlıklı sonuç sunacaktır. Kurum olarak Genel Müdürlüğümüzün medyayı desteklemek, güçlü ve etkili bir medya oluşturmak gibi bir vazifesi var. Bunu temelden başlayarak yani yerel medyadan başlayarak gerçekleştirmek doğru olacaktır diye düşünüyorum. Zira bağımsız ve güçlü medya için denge önemli bir husustur. Ulusal ile yerel arasındaki denge tesis edilmelidir. Bu hususu çalışmalarınızda göz önünde bulundurmanızı yine sizlerden rica ediyorum. Son derece önemli bir diğer konu ise kendimizi geliştirmek. İletişim kanallarının çeşitliliği çok arttı. İletişim dediğimiz olgunun içeriği bile 10-20 yıl öncesinden farklı artık. Kullanılan dil farklı, söylemler farklı, anlayış farklı. Dünün bilgisiyle bugünün analizini yapmak, medya söz konusu olduğunda gittikçe daha zor hale geliyor. Bilgiyi güncellemek, ayak uydurmak zorundayız. Bizler kurumlarımızı geleceğe bu bilinçle hazırlamak için çaba harcıyoruz. Sizlerin de görevlerinizi yerine getirirken bu gerçeğe göre hareket etmenizi bekliyoruz. Çağın gereklerine göre kendini yenileyemeyen dünde kalıp yiter gider. Bu tartışmasız gerçektir. Sizlerin kendi alanınızdaki gelişmeleri yakından takip etmeniz, kendinizi ve ekip arkadaşlarınızı bilgi ve donanım olarak güncel tutmanız başarının bir diğer anahtarı olacaktır diye düşünüyorum."

340 yabancı gazeteci ağırlandı

Toplantının açılış konuşmasını yapan BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, "2017’de neler yaptığımızı, Türkiye’nin hızlı büyümesinde BYEGM’nin hangi katkıları vereceği konusunda hep birlikte ele alacağımız bir toplantı yapacağız. 21. asır başladığında çok kısa bir süre sonra Türkiye artık ekonomik gündemindeki krizleri, bir şey olmaz anlayışını terk etmeye başladı.12 yıl sonra da ihracatı çok gelişmiş, refah düzeyi artmış, demokratikleşmesi artmış bir ülke haline geldik. Bunu sezen bazı dünya ülkeleri Türkiye’nin yükselişinden tedirginlik duyup algı operasyonlarına başladılar. ’Gezi’ olayları ve 17-25 Aralık olayları gibi ve Türkiye bunları aşmamayı başardı ama 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile karşı karşıya geldik. Yine de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halk sokaklara döküldü ve darbe girişimi püskürtüldü. Türkiye’nin yeni bir düzene geçme, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçme durumunun hasıl olduğunu biliyoruz. BYEGM’de 1,5 yıl içinde yeni atılımlara girişti. Yurt dışından 340 yabancı gazeteci Türkiye’ye geldi ve kurum olarak etkinliğimize katıldı. Etkinlik sonucunda çoğu gelirken ki fikirlerin değiştiğini ifade ederek ülkelerine döndüler. Ülkelerine döndükten sonra bunun üzerine yazılar kalem aldılar. Bu son zamanlarda FETÖ’cü hain darbe girişimine ilişkin ‘önceden planlanmış darbeydi, kontrollü darbeydi’ gibi lafların neredeyse hiç telaffuz edilmediğini görmek bizleri sevindiriyor. BYEGM’nin bunda çok ciddi faydası olduğuna gurur duyarak varmış bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160