Başkan Gençer gazetecilerle bir araya geldi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Çamlık Paşa Limanı Restoran Cafe’da kentte görev yapan basın emekçileriyle bir araya geldi. Özenle hazırlanan kahvaltıda Başkan...

Başkan Gençer gazetecilerle bir araya geldi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Çamlık Paşa Limanı Restoran Cafe’da kentte görev yapan basın emekçileriyle bir araya geldi. Özenle hazırlanan kahvaltıda Başkan Gençer, basın mensuplarıyla ülke ve ilçe gündemi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Gazetecilerin yol yapım çalışmaları programı hakkında sorularına cevap veren Başkan Gençer, ‘’Görev süremizin tamamı yol yapım çalışmaları ile geçti. Şu an itibariyle 755.000 metrekare yol yaptık. Ancak ben her gün ama her gün sokak sokak bakıyorum. Yapılacak daha çok daha yerimiz var. Vatandaşlarımız yol istemekle de tamamen haklı. Bu ay itibariyle asfalt çalışmamız Aliçetinkaya ve 150 Evler Mahallelerinde olacak. Daha sonra bu hizmetimiz Alibey (Cunda) Adamızda devam edecek.”dedi.

At arabacılar Meydanının ihalesi bittiğini kaydeden Rahmi Gençer ’’Tarihi bu meydanımız Ayvalıklılar için özel bi yer. Hepimizin çocukluğunun bir köşesinde burası vardır. Bu meydanımız yakın zamanda yepyeni bir görünüme kazanacak. Dış cepheden tuttun, sokak taşları da dahil olmak üzere modern bir görünüm kazanacak. Yakınındaki Perşembe Pazarı’nda biliyorsunuz daha önce kilit parkesini yaptık. Şimdi de çatısını yeniliyoruz. Ayvalık Belediyesi çalışıyor’’ dedi.

Temizlik konusuna da değinen Gençer, basın mensuplarından vatandaşın duyarlığının artırılması konusunda destek istedi. Gencer ‘’Ayvalık’ımızın çok büyük bir coğrafyası var. Temizlik İşçilerimiz büyük özveriyle görevlerini yerine getiriyor. Ancak, bu temizliği korumamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda her türlüğü atığın çöp tenekesine ya da geri dönüşüm kutularına bırakılması gerektiği herkesin bilmesi gerekiyor.”dedi.

Gazetecilerin bu özel günlerinde tek tek kutlayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Gazetecilik mesleği, yaşanılan olayları ya da bilgileri kamuoyuna duyurulmasında son derece önemli bir görevi yerine getirmeye çalışan zor meslek içerisindesiniz. Bu görevi yerine getirirken hakkaniyetli olunması gerektiği düşünüyorum. Mesai saatleri olmayan bir meslek olduğunu da hepimizin göz önünde bulundurması gerekiyor. Hazırladıkları görsel ve yazılı bilgiler yarınlarımız adına en büyük arşivdir. Bir ülkenin gazetecilere bakış açısıyla, o ülkenin demokrasiye bakış acısı arasında ayrılmaz bir bağ vardır. Bir ülkede gazeteci olmadığı sürece o ülke sağırdır. Basın özgürlüğünden korkmamak gerekir. Kaybettiğimiz Ayvalıklı gazetecilerimiz Ceynur Karagözoğlu ve Ahmet Yorulmaz’ın yanı sıra tüm gazeteci emekçilerimizi saygı ve rahmetle bir kez daha anıyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun.” Dedi. Başkan Rahmi Gençer, kahvaltı sonunda küçük hediyeler sundu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160