Başkan Görmez’den "İzsu" tepkisi

Torbalı’da yapılan su şebekesi yenileme kazılarının ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Hizmeti eziyete çevirdiler. Hem ağır davranıyorlar, hem...

Başkan Görmez’den "İzsu" tepkisi

Torbalı’da yapılan su şebekesi yenileme kazılarının ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz etkilediğini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Hizmeti eziyete çevirdiler. Hem ağır davranıyorlar, hem de sağır muamelesi yapıyorlar” dedi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İzsu) tarafından Torbalı’da yapılan su şebekesi yenileme kazıları ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz biçimde etkilediğini ifade eden vatandaşların şikayetleri artarken, İzsu’dan Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne gönderilen yazıda, ilçede 270 kilometre uzunluğunda su şebekesi yenileme çalışmasına başlandığı, kazı yapılan alanların yine yüklenici firmalarca onarılacağı belirtilerek, ilçe belediyesinin herhangi bir onarıma ya da müdahaleye yetkili olmadığı ifade edildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine İzsu’yu uyardıklarını, ancak sistemin çok ağır işlediğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekelerinin yenilenmesi oldukça önemli, değerli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Önemli olan bütün bunlar yapılırken, zaman planlaması, mevsimleri ve olası sorunları da öngörmektir. Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşımızı mağdur ediyor. Kışın ortasında ilçe çamur deryasına çevriliyor. Vatandaş isyan ediyor. İzsu bize, ‘kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok’ diyor. Özetle hizmet, eziyete çevriliyor. Biz bu işte art niyet aramıyoruz. Belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirme operasyonu olarak görmüyoruz. Ancak 1,5 yıldır aynı meseleyle uğraşmaktan hem biz hem vatandaş yoruldu” dedi.

Gerekli özenin gösterilmediğini savunan Başkan Görmez, “Vatandaşlarımızın böylesi ciddi konularda yapılan işlerde zaman kaybına tahammülü yok. Vatandaşlarımızın her gün kullandığı sokağı, caddeyi dibine kadar kazıp sonra günlerce o şekilde bırakmak hizmetle bağdaşmıyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER