Bir dokunuşla değişen hayatlar

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.Yaşlılık, yalnızlık, engellilik ve hastalıktan dolayı temizlik işlerini göremeyen vatandaşlara dost elini uzatan Mustafakemalpaşa...

Bir dokunuşla değişen hayatlar

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Yaşlılık, yalnızlık, engellilik ve hastalıktan dolayı temizlik işlerini göremeyen vatandaşlara dost elini uzatan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘Bir Dokunuşla Değişen Hayatlar Projesi’ dahilinde 131 mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerine evde temizlik hizmeti sunuyor.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde projeden faydalanan vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, hayatın her alanında sosyal dayanışmayı destekleyen çalışmaları vicdani bir sorumlulukla yerine getirdiklerini söyledi. İnsana dokunan projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Sadi Kurtulan, evde temizlik hizmetlerinin Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla daha geniş çaplı süreceğini dile getirdi.

Evde temizlik hizmetinin 4 kişilik bir ekiple periyodik aralıklarla yapıldığını kaydeden Başkan Kurtulan, “İşlerini severek yapan bir ekibimiz var. Gerekli incelemelerin ardından vatandaşlarımızın evleri köşe bucak temizleniyor. Geçen yıl 35 aile bu hizmetten düzenli olarak faydalandı. Her insanın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayata devam etme hakkı var. Engelli ve yaşlı vatandaşlarla sürekli koordinasyon halindeyiz. Onların mutlu olduğunu görmek, ihtiyaçlarını gidermek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160