BTP liderinden Ramazan Bayramı mesajı…

BTP liderinden Ramazan Bayramı mesajı…

-Türk milleti pandemi sürecinde maruz kaldığı muameleyi hak etmiyor.

-İslam dünyasının güçlü Türkiye’ye ihtiyacı var.

-Gelin Kudüs’ü İslam dünyasının başkenti ilan edelim.

-Kudüs’ün doğusu, batısı yoktur. Kudüs bir bütündür ve tamamıyla Müslümanlara aittir.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajına, “Değerli kardeşlerim… Başı rahmet, ortası mağfiret sonu Cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’i geride bıraktık. Yüce Allah tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul etsin.” Diyerek başlayan BTP lideri, “Pandemi kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan günlerini buruk geçirdik. Dileriz bu kısıtlamalarla geçen son Ramazan olur.” İfadelerini kullandı.

“Türk Milleti bunu hak etmiyor”

Zaten ağır bir ekonomik kriz içinde olan milletimizin her kesiminin pandemi, kısıtlama, tam kapanma derken zor bir sürecin içine girdiğini belirten Hüseyin Baş, “Bir yandan kapanan iş yerleri, işsiz kalan insanlar, diğer yandan bitmek bilmeyen zam fırtınası…  İnsanımız perişan oldu. Gereken desteği alamayan vatandaş borca saplanırken, zaman zaman bu durumun intiharlara ve cinayete varan aile içi şiddete neden olduğunu gördük. Para getirecek diye bazı turistlerin terbiyesizliklerine dahi göz yumulduğu, buna karşın insanların yakınlarının cenazelerine bile gitmekte zorlandığı dramatik bir sürecin içindeyiz. Türk Milleti bu muameleyi hak etmiyor. Türk Milleti merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın da ifade ettiği gibi ülke kaynakları doğru kullanıldığı takdirde kıyamet sabahına kadar bir eli yağda bir eli bal da yaşamayı hak eden asil bir millettir.” Dedi.

“İslam dünyasının güçlü Türkiye’ye ihtiyacı var”

Açıklamasında İsrail terörüne de dikkat çeken BTP Genel Başkanı, “Geldiğimiz noktada dünyanın özellikle de İslam dünyasının Türk Milletinin adaletine her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Bugün Mescid-i Aksa’da ve Gazze’de yaşanan İsrail terörü bu boşluğun bir tezahürüdür. İslam dünyasında akan kanın durması, ancak ve ancak güçlü bir Türkiye’nin varlığına bağlıdır. Türkiye’nin bölgede ve dünyada güçlü bir ülke, İslam dünyasının hamisi olması ise öncelikle güçlü bir ekonomiden geçmektedir. Bu da ancak ve ancak Milli Ekonomi Modeli’nin hayata geçirilmesi ile olur. BTP’nin parti programı olan Prof. Dr. Haydar Baş imzalı Milli Ekonomi Modeli güçlü Türkiye’nin ana şartıdır.  Bu anlamda Milli Ekonomi Modeli sadece Türkiye’nin değil, İslam dünyasının da tek çıkış yoludur.” Dedi.

“Gelin Kudüs’ü İslam dünyasının başkenti ilan edelim”

Filistin topraklarında yaşanan İsrail terörünün İslam dünyasının bir ve beraber olmasının zaruretini bir kez daha apaçık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten BTP Genel Başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;  “İhtiyaç duyulan şey ümmet olarak birlikte hareket edip zulme engel olmaktır. Bunun formülünü de merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş bundan 4 yıl önce, ‘İşlenen cinayete ümmetin tamamı tek vücut olarak karşı durmalı ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanların başkenti ilan etmelidir.’ diyerek ortaya koymuştu. BTP olarak İslam dünyasına bu tarihi çağrıyı tekrarlıyoruz; Gelin Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs’ü ortak başkent ilan edelim.” 

“Kudüs’ün doğusu, batısı yoktur. Kudüs bir bütündür ve tamamıyla Müslümanlara aittir” 

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş açıklamasında, haber metinlerinde Kudüs’ün doğu – batı şeklinde ikiye ayrılmasına da tepki gösterdi. 

Baş, şu ifadeleri kullandı; “Bu arada üzülerek takip ettiğim bir husus da Kudüs için kullanılan Batı ve Doğu Kudüs ifadeleridir. Kudüs’ün doğusu, batısı yoktur. Kudüs bir bütündür ve tamamıyla Müslümanlara aittir. Bu ayrıştırma İsrail’in istediği bir ayrıştırmadır. Şu soruyu da sormak istiyorum; Bizlere her fırsatta dinlerarası diyalog, hoşgörü masalları anlatanlar, acaba bir grup yahudinin 

Mescid-i Aksa’da çıkan yangını sevinç çığlıkları içinde izlemesine ne diyor? Netice olarak; dileriz akan Müslüman kanı durur ve bölgemize huzur gelir. Bu vesile ile BTP teşkilatlarının, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramları bayram gibi yaşadığımız nice bayramlara ulaşmak dileğiyle…”

Ek alanı

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 18:20
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160