Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, emniyet güçlerine siper oldu

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, MESLEK LİSELERİ VE BİLSEM’LERDE ÜRETİLEN YÜZ KORUYUCU SİPERLİKLERİ İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜREÇTE ÖN SAFLARDA FEDAKARCA ÇALIŞAN EMNİYET MENSUPLARININ KULLANMASI İÇİN BURSA İL EMNİYET MÜDÜRÜ TACETTİN ASLAN’A TESLİM ETTİ.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, emniyet güçlerine siper oldu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Liseleri ve BİLSEM’lerde üretilen yüz koruyucu siperlikleri içinde bulunduğumuz süreçte ön saflarda fedakarca çalışan emniyet mensuplarının kullanması için Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’a teslim etti.

Bursa’da meslek liselerinin adeta seferberlik ruhu ile çalıştığını ifade eden Sabahattin Dülger, “İçinde bulunduğumuz süreçte emniyet mensuplarımız ön saflarda fedakarca çalışıyor. Yaptıkları asayiş çalışmalarının yanı sıra gece gündüz demeden vatandaşların tüm ihtiyaçlarını büyük bir özveriyle karşılıyor. Başta İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’a ve tüm emniyet çalışanlarına teşekkür ediyorum. Polis teşkilatımızın her zaman yanındayız. Bu süreçte emniyet mensuplarımızın çalışmalarına katkı sağlamak istedik. Bilim sanat merkezlerimizde 3D yazıcılarla ve liselerimizin atölyelerinde üretilen yüz koruyucu siperlikleri il emniyet müdürlüğüne teslim ediyoruz” dedi.

Okullarda üretilen ürünlerin dağıtımının valilik koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Sabahattin Dülger, “Üretilen ürünler başta sağlık ve emniyet çalışanları olmak üzere valiliğin koordinasyonunda kaymakamlıklar bünyesinde kurulan VEFA grupları ile işbirliği içinde 65 yaş üstü vatandaşlara, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç ailelere ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Bu çalışmalar kapsamında idareci ve öğretmen arkadaşlarımızla öğrencilerimizin gayretlerini çok anlamlı görüyoruz. Hassasiyet gösteren ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda korona virüs önlemleri kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’daki okullarda da üretim kapasitesi harekete geçirilerek temizlik ve dezenfeksiyon ürünleri ile koruyucu malzemelerin üretimi gerçekleştiriliyor. Bursa’da bu kapsamda meslek liseleri, bilim sanat merkezleri, özel eğitim meslek okulları, olgunlaşma entitüsü ve halk eğitim merkezlerinin atölyelerinde yüz koruyucu siperlik, cerrahi maske, tek kullanımlık önlük ve tulu, el dezenfektanı gibi koruyucu malzemeler üretiliyor.

Emniyet Müdürlüğüne bugüne kadar toplam bin 500 adet yüz koruyucu siperlik ile 5 bin adet cerrahi maske teslim edildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda bu süreçte 529 bin 944 adet cerrahi maske, 16 bin 750 adet yüz koruyucu siperlik, 50 adet tek kullanımlık tulum, 20 bin 600 litre el dezenfektanı, 187 bin 990 litre yüzey dezenfektanı üretildi ve dağıtımı sağlandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER