Bursa Valiliğinden öğrencileri ilgilendiren önemli kararlar

Bursa Valiliği tarafından alınan kararlar çerçevesinde çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı ile öğrencilerin okul saatleri içinde internet kafe ve oyun salonlarına girmesi de yasaklandı.

Bursa Valiliğinden öğrencileri ilgilendiren önemli kararlar

Bursa Valiliği tarafından alınan kararlar çerçevesinde çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı ile öğrencilerin okul saatleri içinde internet kafe ve oyun salonlarına girmesi de yasaklandı.

Bursa Valiliği Bursa il sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, çocukların mevcut huzur ve güven ortamının devamı, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmeleri amacıyla bir dizi kararlar aldı.

Öğrenciler ders saatleri içerisinde internet kafe ve oyun salonlarına giremeyecek

Valilik tarafından alınan kararlar çerçevesinde öğrencilerin ders saatlerinde (08.00-17.00) internet salonlarına girmeleri yasaklandı. Ayrıca öğrencilerin ders saatlerinde 18 yaşından küçük öğrencilerin hafta içi 08.00- 17.00 saatleri arasında yanlarında veli ya da vasisi olmadan internet ve elektronik oyun salonlarına girmelerinin de yasaklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, Bursa İl sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilkokul, ortaokul ve lise dengi düzeyindeki özel ve resmi tüm okul öğrencilerinin, eğitim öğretim saatleri içerisinde internet ve elektronik oyun salonlarına yoğun ilgi gösterdikleri tespit edildiğinden, 18 yaşından küçük öğrencilerin hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında yanlarında veli ya da vasileri olmadan internet ve oyun salonlarına girmelerini yasaklayarak, kamu düzeninin sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlıklarından ve suçtan uzak tutulması, okula devamsızlıklarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Karara uymayanlar ve uygulanmasına muhalefet edenler ve zorluk çıkaranlar hakkında İl İdaresi Kanununun 66’ıncı maddesi, Kabahatler Kanununun 32,39’uncu maddeleri,2559 sayılı PVSK’nun 6,7,8 ve 17’inci maddeleri, 5237 sayılı TCK’nın 194,228 ve ilgili madde hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı yasak

29 Aralık 2017 tarihli karar ile solunması ve koklanması yoluyla çocuklarda ve gençlerde bağımlılık yapan, onların fiziksel ve psikolojik gelişmelerine olumsuz etki eden çakmak ve çakmak gazı 18 yaşından küçüklere satılamayacak. Satış yapanlar hakkında yasal işlem uygulanacak. Alınan bu karar ile amacın Bursa sınırları içerisinde çocukları ve gençleri solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen, çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelere çocukların erişimini önlemek ve onları bu maddelerden uzak tutmak olduğu, karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi. Ayrıca okullarla ilgisi olmayan, okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması, öğrencilerin eğitim-öğretim saatleri içerisinde umuma açık mekan, eğlence ve istirahat yerlerine alınmaması da kararlaştırıldı. Bu yasaklara uymayanlara idari para cezası kesilecek ve yasal işlem başlatılacak.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160