Bursa’da 5-10 yaş aralığı çocuklar için özel maske

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA MASKE İHTİYACINI KARŞILAMAK ÜZERE GÖNÜLLÜ OLARAK MASKE ÜRETEN BURSA İNEGÖL BELEDİYESİ HAFTADA 1 GÜNDEN EVDEN ÇIKIŞLARINA İZİN VERİLEN ÇOCUKLARI DÜŞÜNEREK ÜRETİM YAPTI.YAPILAN MASKELER 5 İLE 10 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARI KAPSIYOR.

Bursa’da 5-10 yaş aralığı çocuklar için özel maske

Korona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyacı karşılamak üzere gönüllü olarak maske üreten Bursa İnegöl Belediyesi haftada 1 gün evden çıkışlarına izin verilen çocukları düşünerek üretim yaptı. 5 ile 10 yaş arasındaki çocuklar için yapılan maskeleri Belediye Başkanı Alper Taban dağıttı.

Haftada bir gün belirli saatler arasında sokağa çıkma izni verilen çocuklara özel olarak maske üretildi. Korona virüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiş, normalleşme adımları ile birlikte belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni verilmişti. İnegöl Belediyesi 5-10 yaş grubu çocuklara özel renkli ve desenli maskeler üretti. Üretilen maskeler çocuklara dağıtılmaya başladı. Belediye Başkan Alper Taban 0-14 yaş gruplarındaki çocuklarının sokağa çıkma gününde onlara maske dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Taban şunları söyledi: "Yasaklar sona erdi bugün normal hayatımıza başladık.Çocuklarımız bugün 11:00 ile 15:00 saatlerinde dışarıya çıkma izinleri var. Çocuklarımız için yaptığımız maskelere vermek için bura gelip onları ziyaret ettik. Yeşil alanlarda çocuklarımız hoşça vakit geçiyorlar eğleniyorlar. Tabi çokta fazla sınır bir imkana sahip değiliz ama kontrollü bir şekilde hayatında devam etmesi lazım tabi bu birazda bizlere bağlı bunu unutmamak lazım. İnesmek yöneticilerimiz ve çalışanlarımız normal üretiminin yanı sıra geçtiğimiz günlerde işitme engellilerimiz için maske yapılmıştı.Bugünde çocuklarımız için 5-10 yaş aralığı için özel maskeler yapıldı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 16:23
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160