"Büyük Bursa Buluşmaları" başladı

ÜNİDAĞ çatısı altında çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler gerçekleştiren gençler, geleceğe yönelik yeni hedeflerle yola çıkıp, "Büyük Bursa Buluşması" toplantılarına başladı.Büyük Bursa Topluluğu adına konuşan...

"Büyük Bursa Buluşmaları" başladı

ÜNİDAĞ çatısı altında çeşitli sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler gerçekleştiren gençler, geleceğe yönelik yeni hedeflerle yola çıkıp, "Büyük Bursa Buluşması" toplantılarına başladı.

Büyük Bursa Topluluğu adına konuşan Reşat Karış, “Bizler, üniversite yıllarımızda Bursa’nın Dağ Yöresi olarak bilinen Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’nin dağ köylerinden çıkan üniversiteli gençlerle buluşma, tanışma, ortak fikir ve proje üretiminin gerçekleştirilmesi amacıyla ÜNİDAĞ çatısı altında çalıştık. Şimdi, hepimiz okulları bitirip, iş güç sahibi olduk. Aramızda evlenip çoluk çocuk sahibi olanlarımız var. ÜNİDAĞ çalışması, genç kardeşlerimizle devam ediyor. Bizler de bir araya gelerek, Bursa’yı seviyoruz, Bursa’yı konuşuyoruz sloganıyla ’Bursa için neler yapabiliriz, ülkemiz için neler yapabiliriz’ sorularına cevap arıyoruz. Ayrıca büyük Bursa adına yakışır bir şekilde Bursa’nın her bölgesinden insanları topluluğumuza katmaya çalışacağız” dedi.

Büyük Bursa Buluşmasının ilk konukları Keles eski Belediye Başkanı ve BESAŞ Genel Müdürü Av. Mustafa Bektaş ile Yeşil Bursam Derneği Başkanı Gazeteci Muharrem Karabulut oldu. AK Parti Bursa Milletvekili, Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarından Mehmet Müezzinoğlu da toplantıya katılıp, gençlerle tecrübe paylaşımında bulundu.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Av. Bektaş, dağ yöresinden ve özellikle ülkemizdeki köylerden kente olan göç sorunlarının çözümlenmesine yönelik olarak, “Bu sorunların çözümü için pek çok plan ve proje geliştirildi. Fakat neticeler alınamıyor. Köylerden kente göçün önlenmesi çok zor. Bu sıkıntının çözümlenmesi için fırsat eşitliği gerekli. Eğer geriye göç sağlanamıyorsa; kente göçenlerin kent ile uyumunun ve oradaki refah ve huzurlarının sağlanması gerekir. Ayrıca göçtükleri yerlerden bağları koparılmamalı” diye konuştu.

"Uzlaşma olmalı"

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Gazeteci Muharrem Karabulut, kendisinin de anne tarafından dağ yöresinin bir çocuğu olduğunu belirterek, insanlar arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin, ortak hareket edebilme ve ortak akıllarla sorunlara çözüm bulunmasına katkı sağlaması gerektiğine dikkat çekti. Karabulut, “Ülkemizde maalesef ortak akıldan söz edenlerin, bir araya gelip, gençlerin geliştirdikleri fikir ve projeleri destekleme, bölgenin dert ve sıkıntılarına ortaklaşa çözüm bulma yerine, plan yapmak yerine, birbirleriyle tartışıp, kısır çekişmeler içinde olmasının, sosyal ve kültürel hatta ekonomik etkileşimi olumsuz etkilemektedir. İnsanların birbirlerini suçlama yerine, birbirlerinin fikirlerine saygı duymaları, sıkıntıların büyük ölçüde kendiliğinden çözümüne yol açar” dedi.

"150 yıldır proje geliştirilemiyor"

AK Parti Bursa Milletvekili, Sağlık eski Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu da gençlerle hem hayat tecrübelerini hem de siyasi çalışmaları değerlendirdi.

Türk-İslam medeniyeti olarak geçmişten günümüze doğru bakıldığında yaklaşık 150 yıldır fikir üreten ve proje geliştiren toplumdan, hazırcılıkla yaşamaya zorlanan bir topluma doğru gidildiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Dünya hızla gelişiyor. Dünyanın gelişimine ayak uydurma adına, bizlerin, gençlerin, sadece gençler değil, fikir üreten, proje geliştiren herkesin çalışmalarına ilgi duymamız ve desteklememiz gerekiyor. Dünyanın en büyük bir imparatorluğuna sahip iken, bilimden uzaklaşılınca geriye doğru nasıl gidildiğini en iyi tecrübe eden bir ülkeyiz. Bu nedenle bizler, ülkemizin gelişmesi, bilimsel, teknolojik ve uluslararası alanlarda ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda lider ülke olabilmesi adına gençlere fırsat tanımalıyız. Anne babalar olarak gençlerin önce okul seçiminde, sonra meslek seçiminde, sonra da eş seçiminde müdahil olmamalıyız. Gençlerin, istedikleri alanda eğitim görmeleri, fikir ve proje üretimine katkı sağlar. Yaşantıları kendilerinin şekillendirilmesi ise başarıyı getirir. Bizlerin de gençlerin geleceğe dair beklentilerini yönlendirme değil, onlara hayatın sınırlarını çizip, milli ve manevi değerlerini anlatıp, kendi ilgi alanlarını kendilerinin seçmesine izin verdiğimiz zaman, ülkemizin başarılı olacağını ve 150 yıllık kısır döngüden kurtulacağına inanıyorum.”

Topluluk sözcüsü Reşat Karış, Büyük Bursa Buluşmalarını aralıksız olarak devam ettireceklerini ifade etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160