Çanakkale Köprüsü, rüzgar sınavını geçti

Çanakkale’ye yapılacak olan ve yeri, şehrin güçlü rüzgarı nedeniyle kaydırılan 1915 Çanakkale Köprüsü için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da rüzgar testi yapıldı.

Çanakkale Köprüsü, rüzgar sınavını geçti

Çanakkale’ye yapılacak olan ve yeri, şehrin güçlü rüzgarı nedeniyle kaydırılan 1915 Çanakkale Köprüsü için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da rüzgar testi yapıldı. Teste katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yapılacak olan köprünün saatte 288 kilometre hızla esen rüzgara karşı dirençli olduğunu ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve beraberindeki heyet, Çanakkale’ye yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün rüzgar testleri için Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a gitti. Kopenhag’da bulunan Force Technology Test Laboratuarı’nda gerçekleşen 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli Testinde köprüye rüzgar verildi.

Testin sonuçlarıyla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Rüzgar tüneli testiyle iki aşamalı testin sonucuna göre raporlama yapılacak ve projelendirme kısmına geçilecek. Uygun ölçeklendirilmiş maket üzerinde farklı rüzgar hızlarında ve şekillerinde denemeler yapıldı. Yapılan özel tasarım, burada gerçekleşen zorlu testten geçmeyi başardı. Çanakkale’de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek hızlı rüzgar, saatte 130 kilometre olarak kaydedilmişti. Buradaki testlerde köprü, saatte 288 kilometrelik rüzgara kadar direnç göstererek testi başarıyla geçti. Öte yandan, kuru havuz inşaatları da başladı. Yapılan bu testler, 1915 Çanakkale Köprüsü için önemli bir sınavdı ve bu sınav geçildi. Çanakkale’mize, Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 17:50
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER