Cerrah yeni meydanına kavuştu

İnegöl Belediyesi’nin Cerrah Mahallesi’ne yaptığı Şehit Astsubay Mehmet Karakaşoğlu Meydanı törenle açıldı.İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi’nde bir süredir yapımı devam eden meydan, otopark ve çocuk oyun alanı düzenlemesini tamamladı....

Cerrah yeni meydanına kavuştu

İnegöl Belediyesi’nin Cerrah Mahallesi’ne yaptığı Şehit Astsubay Mehmet Karakaşoğlu Meydanı törenle açıldı.

İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi’nde bir süredir yapımı devam eden meydan, otopark ve çocuk oyun alanı düzenlemesini tamamladı. Mahallenin meydanında bulunan 6 bin 885 metrekarelik atıl vaziyetteki alan, her yaştan vatandaşa hitap edecek bir sosyal donatı alanına dönüştü. Şehit Astsubay Mehmet Karakaşoğlu’nun adının verildiği alan, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Şehit Mehmet Karakaşoğlu’nun anne ve babası ile birlikte Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Mehmet Karakaşoğlu’nun babası Nihat Karakaşoğlu, "Şehidimizin adının verildiği bu parkın açılışına katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İç ve dış düşmanlarımız şunu çok iyi bilsinler ki bu vatan için, ay yıldızlı bayrağımız için, mübarek ezanımız için canını seve seve verecek on binlerce gencimiz var. Onlar hepsi bu vatan için canını vermeye hazırlar. İnşallah bu vatan hiçbir zaman bölünmeyecek, ezanlarımız dinmeyecek” dedi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alper Taban ise, bugün birden fazla güzelliği bir arada yaşadıklarına dikkat çekerek, “Şehidimiz Mehmet Karakaşoğlu’nun anne ve babası da bugün bizlerle beraberler. Belki bunları anarak kendilerini bir kez daha üzüyor oluyoruz. Ama bu noktada aslında kıvanç duyulacak bir evlatları olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu vatan için koşan bir evlat yetiştirdiniz. Elim bir kaza sonucu hakkın rahmetine kavuştu. İnşallah mekanı cennettir onların” açıklamasını yaptı.

Cerrah Mahallesi’nde hayata geçirilen projelere ilişkin bilgiler veren Taban, "Cerrah Mahallemizde özellikle 2014 yılından bu yana pek çok hizmeti hayata geçirdik. Burada yaptığımız düzenleme sonucunda parkımıza Şehit Astsubay Mehmet Karaşoğlu ismini verdik. Bunu meclisimizde oy birliği ile verdik. Ben buradan AK Parti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Burası proje uygulama alanında 6 bin 885 metrekarelik alana sahip. 885 metrekarelik 34 araçlık otoparkımız var, beraberinde 5 bin 56 metrekarelik sert zemin, yürüyüş ve oturma alanımız var, 264 metrekarelik gösteri alanı, 274 metrekarelik yeşil alan ve 310 metrekarelik de çocuk oyun alanı ve en son kısımda da 100 metrekarelik fitness alanı bulunuyor. Proje alanında 15 metre yüksekliğinde bir bayrak direğimiz var. Alanda yetişkin ağaçlar korunda, bitki aydınlatmaları eklendi. İnşallah halkımıza en yakışanı yapmaya çalıştık. Projenin maliyeti de yaklaşık 400 bin TL. Biz yaratılmışların en şereflisine her şeyin en güzelini yapmakla mükellefiz" diye konuştu.

"Hava kirliliğini önleyecek denetimler artacak"

Son günlerde gündeme gelen hava kirliliği konusuna da değinen Taban, şöyle devam etti:

“Hava kirliliği konusunu üzülerek söylüyorum ama sanayileşen şehirlerin kaçınılmaz bir problemi olarak görüyorum. Bunu sadece sanayiye de mal etmemek lazım. Beraberinde evlerimizde kullanılan yakıtlar ve diğer endüstriyel işletmelerde kullanılan yakıtlar da etkili. Biz artık bundan sonrası için denetimlerimizi çok daha etkin bir şekilde yapacağımızın altını çiziyoruz. Bu konuda basında çıkan haberlerden gerçekten büyük üzüntü duydum. Hava kirliliğinin fazlaca olduğu bölgeler arasında İnegöl’ün anılması beni rahatsız etti. Bu şehirde tabi sanayi olacak, tarım olacak ama bu şehre zarar verecek her türlü unsuru bertaraf etmek için elimden geleni yapacağımı ifade etmek istiyorum. Tüm işletmecileri takip edip etkin bir denetim yapacağımızı ifade ediyorum. Buraya da doğalgazımızı kazandırarak hava kirliliğinin azalmasına bir katkı sunmuş olduk.”

Kaymakam Ali Akça ise, şehitlik ve gazilik müessesesinin bu toprakların sigortası olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası davetlilere ikramda bulunulurken, alandaki çocuklara da palyaçolar tarafından hediyeler verilip çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER