CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu:

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’nın 100 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa ilçesinin Balıkesir, Manisa ve İzmir’e çıkış kapısı olan köprülü kavşak inşaatının bitirilememesinin sebebini sordu.CHP...

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu:

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’nın 100 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa ilçesinin Balıkesir, Manisa ve İzmir’e çıkış kapısı olan köprülü kavşak inşaatının bitirilememesinin sebebini sordu.

CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ile birlikte kapatılan sinyalizasyonlu kavşağın yerine projelendirilen köprülü kavşakta incelemelerde bulunan Kayışoğlu, “Mustafakemalpaşalılar, köprülü kavşak projesinin bir an önce bitirilmesini bekliyor. Herkes projenin yanında ancak üzerinden bir yıl geçmesine rağmen inşaat bitirilebilmiş değil. Bunun nedenini tüm kamuoyu gibi bizler de merak ediyoruz. İnşaat yarım olarak ortada duruyor. Luplarının yapılması bekleniyor. Ancak, inşaat bu noktada durmuş durumda. Zaman geçtikçe huzursuzluk da artıyor. Tereddütler çoğalıyor” dedi.

"Bitirilmeyen köprülü kavşak kazalara sebebiyet veriyor"

İnşaatın durmasına iddia edildiği gibi kamulaştırma yapılmadan projeye başlanılmasının sebep olduğunu ifade eden Kayışoğlu, “İnşaat yüzünden sinyalizasyonlu kavşağın kaldırılmış olması sebebiyle söz konusu bölgede sık sık kazalar oluyor. Ayrıca 100 bin nüfuslu ilçenin kara yoluna çıkışı olan kavşağın gecikmesi sebebiyle Mustafakemalpaşalılar yola çıkabilmek için uzun bir mesafeyi dolaşmak zorunda kalıyorlar. Kavşağa kimse karşı değil, ama hesapsız kitapsız iş yapılmasına herkes tepkili. Karayolları, bir an önce bu meseleyi çözmeli. Söz konusu bölgede hastane, Tatkavaklı, Çeltikçi gibi yoğun nüfusa sahip eski beldeler var. Sıkıntı yaşıyorlar. Ayrıca kapatılan kavşak dolayısıyla verilen alternatif yolla ilgili yönlendirme levhaları çok eksik. Bu da yolu bilmeyenler için kaza riskini arttırıyor. Bir an önce tedbir alınmalı, aksi halde üzücü olaylar kapıda duruyor” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160