Gömeç 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı’nda 500 öğrenci yarıştı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı, Balıkesir, Ankara, İzmir, Bursa ve Manisa’dan 500 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Gömeç 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı’nda 500 öğrenci yarıştı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı, Balıkesir, Ankara, İzmir, Bursa ve Manisa’dan 500 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Gömeç Şehir Parkı’nda oluşturulan labirent parkurda başlama noktasından çıkan sporcular, belirlenen hedefleri bularak en kısa sürede çıkış koridoruna ulaşmak için mücadele etti. Farklı kategorilerde gerçekleşen yarışmalarda hedefi en kısa sürede bularak, bitiş alanına gitmeyi başaran sporcular ödüle hak kazanırken, Gömeç Belediyesi tarafından sporculara ve ailelerine pilav ve ayran ikramı yaptı. Yaklaşık 4 saat süren yarışın sonunda, dereceye girenlere protokol mensupları tarafından madalyaları verilirken, takım halinde başarı gösteren sporculara da kupa hediye edildi. Alt kategorilerde dereceye giren minik sporcular da belediye tarafından ödül yağmuruna tutuldu.

41 okuldan 500 sporcunun katıldığı yarışları Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri, ilçedeki daire müdürleri ve amirleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, belediye meclis üyeleri, ülkenin önde gelen oryantiring sporcuları, oryantiring öğretmenleri ve vatandaşlar izledi. Dereceye giren sporcular büyük mutluluk yaşadı. Oryantiring sporcuları ve öğretmenleri, Gömeç Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, oryantiring sporunun yaşatılması için bu yıl 7. kez düzenledikleri organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Oryantiring sporunun küçük yaşlarda öğrenildiği ve yapılmaya başlanıldığında çocukların muhakeme yeteneklerini geliştirdiğine işaret eden Başkan Arslan, “Bu spor çocukların hem bedenini hem de zekasını geliştiren bir spor dalıdır. Sosyal bir spor olan oryantiring, diğer spor dallarının pek çoğunda olduğu gibi zaman zaman şiddete maruz kalan bir spor dalı değil. Bu yüzden de biz belediye olarak bu spor dalını göreve geldiğimiz ilk günden bu yana destekliyoruz. Ülkemizde de yayılması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çocuklar başta olmak üzere gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için sportif etkinliklere teşvik edebilmek adına yoğun bir çaba içerisinde bulunduklarını da kaydeden Başkan Arslan, “Bizim belediye olarak destek verdiğimiz bir çok spor dalı var. Mesela 500 çocuğumuza, her yıl Yaz Spor Okulları’nda bir çok branşta spor yapabilmelerine imkan sağlıyoruz. Bu tip sportif etkinlikleri daha da arttırmayı hedefliyoruz. Buna gençlerimizin, çocuklarımızın ve toplumumuzun çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

41 okul 500 öğrenci yarıştı

Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, “Her yıl düzenlediğimiz Oryantiring Yarışlarının bu yıl 7’ncisini düzenliyoruz. İlçemizin en güzel yeri olan parkımızdayız. 41 okul katılım gösterdi. Yaklaşık 500 sporcumuz yarıştı. Gençlere böyle güzel alışkanlıklar kazandırıp spor yaptırmak çok güzel. Belediye olarak bir çok spor dalında çalışmalarımız var. Ama Oryantiringin yeri başka. Güzel bir gün. Belediye başkanımız ile birlikte inşallah daha güzel işler yapacağız” dedi.

Yarışlar akşam saatlerinde sona ererken, sporcular aileleriyle birlikte parkta vakit geçirip eğlendi.

Öte yandan yapılan değerlendirmelerde, Gençler kategorisinde Balıkesir Oryantiring takımı birinci, Burhaniye Oryantiring takımı ikinci ve Etkin Koleji üçüncü olurken, Küçükler kategorisinde ise Burhaniye 8 Eylül Oryantiring takımı birinci, Gömeç Belediyespor ikinci ve Somat Oryantiring takımı ise üçüncülüğü elde etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 11:32
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160