İçeri müşteri almıyor, siparişler not kağıtlarıyla iletiliyor

ÇANAKKALE’DE 12 YILDIR MANAV DÜKKAN İŞLETEN GÜRCAN MANDACI, KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINI NEDENİYLE KENDİNCE BAZI TEDBİRLER ALDI. DÜKKANININ GİRİŞİNİ MASAYLA KAPATAN MANDACI, MÜŞTERİLERİNDEN SİPARİŞLERİ NOT KAĞITLARIYLA ALIYOR. MÜŞTERİLER İSE ALINAN TEDBİRLERDEN SON DERECE MEMNUN.

İçeri müşteri almıyor, siparişler not kağıtlarıyla iletiliyor

Çanakkale’de 12 yıldır manav dükkan işleten Gürcan Mandacı, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kendince bazı tedbirler aldı. Dükkanının girişini masayla kapatan Mandacı, müşterilerinden siparişleri not kağıtlarıyla alıyor. Müşteriler ise alınan tedbirlerden son derece memnun.

Çanakkale’nin merkeze bağlı Kepez Beldesi’nde yaklaşık 12 yıldır manav dükkanı işleten Gürcan Mandacı, korona virüs salgınına karşı aldığı tedbirlerle büyük beğeni topladı. Müşterilerin dükkana girişine izin vermeyen Mandacı, girişte bıraktığı not kağıtlarına vatandaşların isteklerini yazdırıyor ve içerideki çalışanlara iletiyor. Manav içinde hızlı bir şekilde çalışan ekip, kısa sürede listede olan ürünleri poşetleyip, müşterilere iletiyor.

Yapılan uygulamanın hem kendi hem de müşterilerin sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Mandacı, “Biz millet olarak çabuk unutan insanlarız. O yüzden devletimizin söylediklerini kayda almak için ben de buradan başladım. Ben de şuan görev yapıyorum. Saatlerimizi kısalttık, içeriye insan almıyoruz, bire bir çalışıyoruz. Şuan da yüzde 60 oranında telefonla siparişe döndük. Günlük taze mal getiriyoruz. Hatalarımız illaki vardır, onları telafi etmeye çalışıyoruz. Yani insanlara faydalı olabilecek her şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İhtiyacı olan alıyor, imkanı olan koyuyor

Ayrıca, ihtiyacı olan vatandaşları da unutmayan Mandacı, manav dükkanının önüne koyduğu geniş sepete de günlük taze sebzeler bırakıyor. Cama ‘İhtiyaç sahipleri sormadan alabilir, sen de katkıda bulunabilirsin’ yazılarını asan Mandacı, “İhtiyacı olanlar için biz başlangıcı yapıyoruz ondan sonra isteyen bütün müşterilerimiz birer parça mal koyuyorlar. Kimseyi zorlamıyoruz; havuç, patates, soğan koyanlar oluyor. Önemli olan bir insanı yarasına merhem olabilmek, herkesten bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER