İnönü anısına yarıştılar

Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına düzenlediği Okullar Arası Satranç Turnuvası başladı. Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde 3. kez yapılan turnuvanın açılışı Selahattin Akçiçek...

İnönü anısına yarıştılar

Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına düzenlediği Okullar Arası Satranç Turnuvası başladı. Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde 3. kez yapılan turnuvanın açılışı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çok iyi bir satranç oyuncusu olan İsmet İnönü’nün anısına düzenlenen turnuvada Konak ilçe sınırları içerisinde kalan ilk ve orta dereceli okullardan toplam 210 öğrenci yarıştı. 1884 yılında Konak’ta doğan İsmet İnönü’nün anısına yapılan turnuvanın ilk günü büyük çekişmeye sahne oldu. Öğrenciler; küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde takımlar halinde yarıştı. Dokuz hakemin görev aldığı karşılaşmaların başhakemliğini Aydın Kara yaptı.

“Başarının sırrı çok çalışmak”

Turnuvanın açılışına katılan İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, babasının Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı olduğunu ve kendisinin de Atatürk’le çok güzel anılar yaşadığını söyledi. Toker, “Atatürk bana ‘Kendinize güvenmeniz, soru sormanız, merak etmeniz ve okumanız lazım’ derdi. Her biriniz çok önemli insanlar olacaksınız; ama bunu başarabilmeniz için çok çalışmanız gerekli” diye konuştu. Toker, çocukların kendisine yönelttiği soruları da büyük bir içtenlikle yanıtladı.

3. İsmet İnönü Okullar Arası Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İnönü’nün 44. ölüm yıldönümü dolayısıyla 26 Aralık’ta gerçekleştirilecek anma töreninde verilecek.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160