Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyorlar

İzmir Mavi Ege Eğitim Kurumlarında eğitim gören 4-11 yaş arası öğrenciler kendi oyuncaklarını, okuldaki oyuncak atölyesinde kendileri yapıyor.Uzman eğitmen eşliğinde ahşaptan oyuncak yapan öğrenciler, aynı zamanda kendi oyuncaklarını...

Kendi oyuncaklarını kendileri yapıyorlar

İzmir Mavi Ege Eğitim Kurumlarında eğitim gören 4-11 yaş arası öğrenciler kendi oyuncaklarını, okuldaki oyuncak atölyesinde kendileri yapıyor.

Uzman eğitmen eşliğinde ahşaptan oyuncak yapan öğrenciler, aynı zamanda kendi oyuncaklarını kendileri üretmenin de gururunu yaşıyor. Makine ve boyama olmak üzere iki bölümden oluşan atölyede kesme, delme, zımparalama, tonlama ve boyama işlemlerini uygulamalı öğrenen öğrenciler, tasarım yeteneklerini de keşfediyor.

Her adımda eğlenerek öğrenme

Eğlenerek öğrenme temasını eğitim kurumlarının her basamağında uygulamak için özen gösterdiklerini dile getiren Mavi Ege Eğitim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Asil, ’Oyuncak Atölyesi’nin öğrencilere birçok anlamda çok faydalı olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin üreticiliklerinin hem öğretmenleri hem de velileri şaşırttığını anlatan Asil, "Atölyeden çıkan oyuncaklara bazen bizler bile inanamıyoruz. Çocuklarımızın hayal güçleri ile yetenekleri birleşince ortaya çok farklı oyuncaklar çıkabiliyor. Aynı zamanda kendileri yaptıkları oyuncaklarla oynayabilmek, ’bunu ben yaptım’ diyebilmeleri ve yüzlerindeki gurur ile mutluluk, atölyemizin her anlamda ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Güvenli marangozluk teknikleri ile uzman eğitmenler gözetiminde ve ahşap malzemelerle kendi oyuncaklarını yaratmanın keyfini yaşayan öğrencilerimiz, oyuncak atölyesinde aynı zamanda stres atıyor" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER