Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan meydan ziyareti

BURSA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU BAŞKANI HAYRETTİN ELDEMİR, KURUL ÜYELERİYLE BİRLİKTE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OSMANGAZİ MEYDANI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan meydan ziyareti

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Hayrettin Eldemir, kurul üyeleriyle birlikte inşaat çalışmaları devam eden Osmangazi Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’nın merkezinde yapımına başladığı Osmangazi Meydanı, şehrin her kesiminin dikkatini çekiyor. Şehrin yeni buluşma noktası olacak meydandaki fore kazık çalışmaları devam ederken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe belediye başkanlarından siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarından akademisyenlere kadar geniş bir kesimi şantiyede ağırlayarak Bursa’nın vizyon projesi hakkında bilgilendirme yapıyor.

Son olarak Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Osmangazi Meydanı’nın inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Kurul Başkanı Hayrettin Eldemir ve kurul üyelerine projenin detaylarını anlatan Başkan Dündar, meydanın altında yer alacak 2000 araç kapasiteli otoparkın şehrin trafik sorununa çare olacağına dikkat çekti. Kurul Başkanı Hayrettin Eldemir ve kurul üyeleri de, Santral Garaj olarak bilinen bölgenin çöküntü hâlinden kurtarılarak hem meydan, hem de otopark olarak hizmet vermesinin Bursa için büyük kazanç olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 16:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER