M.K.Paşa Belediye Meclisi’nden Zeytin Dalı Harekatı’na destek

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, Afrin’deki terör unsurlarına yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na tam destek verdi.Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın başkanlığında şubat ayı toplantısında bir araya gelen meclis...

M.K.Paşa Belediye Meclisi’nden Zeytin Dalı Harekatı’na destek

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, Afrin’deki terör unsurlarına yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na tam destek verdi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın başkanlığında şubat ayı toplantısında bir araya gelen meclis üyeleri, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik ortak basın açıklaması yaptı. Mecliste grupları bulunan AK Parti, CHP ve MHP üyelerinin tamamı tarafından imzalanan basın açıklamasını okuyan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, söz konusu harekatla, Türkiye’nin, sınırlarında oluşturulmaya çalışılan bir terör koridoruna asla izin vermeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini söyledi. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Türkiye’nin ulusal güvenliğini korumak maksadıyla BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesi çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı tüm kalbimizle destekliyoruz. Türkiye, maalesef 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş şartlarından faydalanarak terör eylemlerini artıran terör örgütlerinin doğrudan hedefinde olmuştur. Suriye kaynaklı terör saldırılarında 2015-2017 yılları arasında 316 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Son bir yılda ise Suriye sınırından Türkiye’ye 700’den fazla saldırı düzenlenmiştir. Harekâtta görev alan bütün askerimiz, sivillerin zarar görmemesi için faaliyetlerini olağanüstü bir hassasiyetle sürdürmektedir. Buna ek olarak terör örgütlerinin zulmünden kaçarak yerlerinden edilen siviller için Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumlarıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sahada insani yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de gücünü birliğinden alan milletimiz, tek yürek olarak sarsılmaz bir inançla ülkesinin ve Mehmetçiğinin yanındadır. Zeytin Dalı Harekatı’nda canlarını hiçe sayarak ülkemizin bekası için mücadele eden kahraman ordumuza yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Yüce Rabbimiz, askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun”.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER