Müsiad İzmir’den Kudüs tepkisi

Müsiad İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Müslümanların kanayan yarası olarak tanımladığı Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini açıklayarak, “Bu bir insanlık meselesidir” diye konuştu.Müstakil Sanayici ve İşadamları...

Müsiad İzmir’den Kudüs tepkisi

Müsiad İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Müslümanların kanayan yarası olarak tanımladığı Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini açıklayarak, “Bu bir insanlık meselesidir” diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada; ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi geri çekmelidir” dedi.

“Filistin, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür” diyen Başkan Ülkü, “Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu zulmün karşısında durduk ve duracağız. Geçtiğimiz Ağustos ayında Kudüs ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’ın başkanlığında kalabalık bir ekiple yaptığımız ziyaretle de bunu ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir’ şeklindeki ifadelerini, konuyla ilgili açıklamalarını ve bölgedeki sorunları daha derinleştirecek adımların atılmaması konusundaki ikazını destekliyoruz. Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160