Mustafakemalpaşa yeni hayvan pazarına kavuşuyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak olan yeni hayvan pazarının inşaatı sürüyor.Belediye, Fevzi Dede Mahallesi’nde bulunan mevcut hayvan pazarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine şehre...

Mustafakemalpaşa yeni hayvan pazarına kavuşuyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacak olan yeni hayvan pazarının inşaatı sürüyor.

Belediye, Fevzi Dede Mahallesi’nde bulunan mevcut hayvan pazarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine şehre modern bir hayvan pazarı kazandırmak için düğmeye bastı. Yalıntaş Mahallesi’nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hayvan pazarı için ilk adım olarak gayrimenkulü tahsis yoluyla edinen Mustafakemalpaşa Belediyesi, proje için inşaat çalışmalarına başladı.

2014 seçim taahhütleri arasında yer alan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, başkan yarımcıları Enver Erdoğan, Mustafa Eren ve Fen İşleri Müdürü Hüseyin Aydoğan ile birlikte yatırım bölgesinde incelemelerde bulundu.

Mustafakemalpaşa’nın ve bölgenin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte modern bir tesise kavuşacağını belirten Sadi Kurtulan, en büyük hedeflerinin bu bölgeyi gelecekte bir Hayvan Borsası’na dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Yeni pazarın hayvan ticareti konusunda ilçenin yanı sıra bölgeye de hizmet verebilecek kapasitede olduğunun altını çizen Kurtulan, " Mustafakemalpaşa, Güney Marmara’nın en hareketli hayvan pazarına sahip. Balıkesir, Kütahya ve Bursa gibi birçok şehirden tüccar Mustafakemalpaşa’da hayvan ticareti yapıyor. Mevcut hayvan pazarı hem görüntüsü hem de işlevselliği bakımından yetersiz kalıyordu. Bu potansiyeli iyi değerlendirebilmek için öncelikle hayvancılarımıza ve tüccarlarımıza daha kullanışlı bir tesis sunmak istedik. Yaptığımız araştırmalar neticesinde yeni hayvan pazarını Yalıntaş’a kurma kararı aldık. Projemizi hazırlayarak hazineden yer tahsisi yaptık. Tesis, 6,5 dönüm kapalı alan üzerinde yükseliyor. Yeni hayvan pazarımız 750 büyükbaş ve bin 500 küçükbaş kapasiteli olacak. Büyük baş için 80 adet padok, küçükbaş içinse 96 adet padok yer alacak. Ayrıca saman ve yonca satış birimleriyle de çiftçi ve tüccarların ihtiyacı karşılanacak. Hayvan satışları artık daha sıhhi bir ortamda yapılacak " dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160