Narlıdere metrosu için 15 firma yarışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıktığı ihalenin birinci aşamasını tamamladı. İhalede, aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketlerin de bulunduğu...

Narlıdere metrosu için 15 firma yarışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere Metro hattının yapımı için çıktığı ihalenin birinci aşamasını tamamladı. İhalede, aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketlerin de bulunduğu 15 firma teklif sundu. Pek çok firmanın konsorsiyum olarak katıldığı ihalenin önümüzdeki günlerde ikinci oturumu da gerçekleşecek ve kazanan firma belli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosunu Fahrettin Altay’dan Narlıdere’ye kadar ulaştırarak hat uzunluğunu 26 kilometreye yükseltmek için çıktığı uluslararası yapım ihalesinin birinci aşamasını tamamladı. İhale komisyonunun yaptığı değerlendirmelere göre, aralarında Çin, Rusya, İtalya, Hollanda ve Kazakistan’dan önemli şirketlerin de bulunduğu 15 istekli firmanın verdiği teklif dosyaları ve raporlar incelendi. İhale komisyonu değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde 2. oturum gerçekleşecek ve metro hattını yapacak firma ya da konsorsiyum belli olacak. Narlıdere metrosunun yapımı için 43 firma dosya satın almıştı.

Derin tünelle geçilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, yedi istasyondan oluşacak F.Altay-Narlıdere hattı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile kredi sözleşmesini imzaladı ve yapım işinin ihalesi için gerekli prosedürleri tamamlayarak uluslararası ihale ilanına çıktı. İki aşamalı ihalenin ilk aşamasında teknik teklifler sunulurken gerekli değerlendirmenin ardından ikinci aşamaya geçilerek mali teklifler alınacak. İhale aşamasının tamamlanmasının ardından hattın yapımına başlanılması hedefleniyor. Yedi istasyondan oluşan F.Altay-Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hat derin tünelle geçilecek.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160