Olta balıkçıları bilinçsiz avlanmadan dert yanıyor

Olta balıkçıları bilinçsiz avlanmadan dert yanıyor

Çanakkale’de 15 Nisanda başlayan av yasağı, olta balıkçılarının yüzünü güldürmeye yetmiyor. Olta balıkçıları bilinçsiz avlanmadan dert yanarak, av yasaklarının daha öne çekilmesi talebinde bulunuyor.

Çanakkale’de GESTAŞ feribot iskelesinde 7’den 70’e onlarca kişi olta sallıyor. Kimisi kahvehanelere gitmek yerine balık tutarak stres atıyor, kimisinin maksadı yiyeceği kadar balık tutmak.

İskeleden ve teknelerden olta atan balıkçılar kolyoz, karagöz, istavrit ve uskumru gibi balık yakalıyor. Tekneyle boğaza açılan bazı olta balıkçıları ise yakaladıkları balıkları yat limanı önünde satıyor. Vatandaşlarsa olta balık balıklarına ilgi gösteriyor. 15 Nisan başlayan av yasağına rağmen olta balıkçılarının yüzü gülmüyor. Olta balıkçıları bilinçsiz avlanmadan dert yanarak, av yasaklarının daha öne çekilmesi talebinde bulunuyor.

30 yıldır balıkçılık yapan Hanifi Kanar, “Balık durumu git gide bitiyor. Av yasaklarını biraz daha erkene alırlarsa daha iyi olur. Önceden 1 Nisan’dı. Şimdi 15 Nisan’a çektiler. Balığın tam üreme zamanı. Balık bitiyor. Şu anda uskumru, kolyoz, çinekop, istavrit gibi balıklar çıkıyor. Çinekop 40, istavrit 20, uskumru 30 liradan satılıyor” dedi.

Balıkçı Ayhan Kazıcı ise, “Ay yasağının olta balıkçılarının yüzünü güldürmesi çok zayıf ihtimal diyebilirim. Çünkü bilinçsiz avlanma konusu. Olta balıkçıları zaten her havada denize çıkamıyor. Denizde bu dönem uskumruya gidiyor arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 11:26
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160