Özel güvenlikçilerle emniyeti birleştirecek Whatsapp hattı geliyor

İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün özel güvenlikçilere yönelik eğitiminde konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, özel güvenlikçilerin uyuşturucu, terör, göçmen kaçakçılığı gibi konularda ilgili emniyet birimlerine daha...

Özel güvenlikçilerle emniyeti birleştirecek Whatsapp hattı geliyor

İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün özel güvenlikçilere yönelik eğitiminde konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, özel güvenlikçilerin uyuşturucu, terör, göçmen kaçakçılığı gibi konularda ilgili emniyet birimlerine daha hızlı erişebilmeleri için ’Whatsapp ihbar hattı’ kurulacağını söyledi

Karabağlar Halk Eğitim Merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından özel güvenlikçilere eğitim verildi. Burada konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü, İzmir’de asayiş olaylarında büyük oranda azalma yaşandığını belirterek, ’’Terör, uyuşturucu hırsızlık gibi toplumu direk olarak ilgilendiren konularda çok hassas çalışıyoruz, suç ve suçlularla mücadele ederken özel güvenlik görevlileriyle birlikte çalışıyoruz’’ dedi.

Özel güvenlik görevlilerinden gelen ihbarların üzerine hassasiyetle gittiklerini ifade eden İl Emniyet Müdürü Aşkın, "Eğer bir ihbar özel güvenlikçiden geliyorsa biz telsiz anonslarımızda ’acele geçin’ diyoruz. Çünkü biliyoruz ki özel güvenlik görevlisinden gelen ihbar ciddidir ve çok önemlidir. Özel güvenlikçilerin uyuşturucu, terör, göçmen kaçakçılığı gibi konularda ilgili emniyet birimlerine daha hızlı erişebilmeleri için ’Whatsapp ihbar hattı’ telefonları vereceğiz’’ dedi.

’’3 saniyede 155’e ulaşılıyor’’

İzmir’de göreve geldiğinde 155 Polis İmdat hattının açılma süresinin 3 dakikanın üzerinde olduğunu belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, ’’Düşünün ’İmdat’ diyeceksin ama 3 dakika bekleyeceksin. Ben de ’size 3 saniye veriyorum’ dedim. Çünkü yardım bekleyen kişinin polise hemen ulaşması gerekiyor. Şu anda 155 Polis İmdat hattını arayan kişi 1. saniyede yani ilk çalışta bize ulaşabiliyor. Yüzde 72 oranında telefonlarımız ilk çalışta açılıyor. Sonrasında ise yaya, motorize, gezici asayiş ekibi, sivil ekip kim varsa ’imdat’ diyen vatandaşımızın yanına koşmak için seferber oluyoruz. Bu ihbarların özel güvenlikçiden gelmesini çok daha önemsiyoruz" dedi.

’’Özel güvenlikçi dikkatli ve duyarlı olmalıdır’’

Özel güvenlikçilerin önemine değinen Aşkın, ’’Özel güvenlik görevlilerinden terör, uyuşturucu başta olmak üzere tüm şüpheli durumlara karşı duyarlı ve dikkatli olmalarını istiyorum. Şüpheli paketi gördünüz, insanları uzaklaştırdınız, çevre emniyetini aldınız ve durumu polise bildirdiniz. İşte en büyük ibadet, en büyük vatanseverlik budur. Siz yaptığınız hizmetlerle insanların hayatını kurtarıyorsunuz. Bunu dinimiz de çok kutsal sayar. O yüzden birlikte hareket edelim" dedi.

"Kurumlara sızan hainler temizlendi"

Terör örgütü FETÖ’nün kamudaki bir çok kuruma sızdığını, özellikle de emniyet teşkilatında ciddi sızmalar olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, ’’Bugün içimizdeki bu hainlerin önemli bir kısmı temizlendi. Halen daha mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Dolayısıyla İzmir’de şu anda olması gereken personel sayımızın yüzde 30 altında personelle çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde yeni alımlarla personel sayımızda artış olacak. Bu süreçte özel güvenlik teşkilatlarından da artış bekliyoruz. En güzel olan suçu önlemektir. Suça maruz kalındığında şüpheliyi yakalasanız mağdurun derdine biraz derman olursunuz. Ama suçun hiç işlenmemesi daha önemli. Bir suçun işlenmesinin önlenmesi, o suç işlendikten sonra failini yakalamaktan çok daha kıymetlidir" dedi.

Konuşmaların ardından, İzmir’de çeşitli kurum ve noktalarda görevli özel güvenlikçilere alanında uzman kişilerce mesleki bilgiler verildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 21:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER