Şair Oruç Aruoba: “Şiirde önemli olan vezin ve kafiye”

Nilüfer Belediyesi, “Şairin Şiir Evreni” söyleşilerinde edebiyatçıları ağırlamaya devam ediyor.Söyleşinin bu ayki konuğu, şair, akademisyen, çevirmen ve felsefeci Oruç Aruoba oldu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde bulunan Şiir Kütüphanesi’nde,...

Şair Oruç Aruoba: “Şiirde önemli olan vezin ve kafiye”

Nilüfer Belediyesi, “Şairin Şiir Evreni” söyleşilerinde edebiyatçıları ağırlamaya devam ediyor.

Söyleşinin bu ayki konuğu, şair, akademisyen, çevirmen ve felsefeci Oruç Aruoba oldu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde bulunan Şiir Kütüphanesi’nde, Ümit İnatçı’nın sorularıyla gerçekleştirilen söyleşiye şiir tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Şiirin felsefi yönünün ele alındığı söyleşide, şair Oruç Aruoba, yazım hikayesini okurlarıyla paylaştı. Aruoba, "Okuyan aslında kendisinden okuyordur" dedi. Aruoba, "Benim yazdığımı herkes yazabilir. Ama okuyan, kendi içindeki bir şeyi okuyordur" diye konuştu.

Şiirin kendine özgü ritmi olduğunu söyleyen Oruç Aruoba, "Nâzım Hikmet’in ilk yazdığı vezinli ve kafiyeli şiirleri okumazsanız, sonrasından hiç bir şey anlamazsınız. Şiirde önemli olan vezin ve kafiyedir. Vezin ve kafiye şiirin ritmidir. Gerçek şairler ne yazacaklarını bilmezler. Önce yazarlar sonra kendisi de bakar ben ne yazdım diye. O yüzden vezin ve kafiye şiirin içinde yoksa şairin kafasındadır" şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Şairin Şiir Evreni söyleşisinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala şair Oruç Aruoba ve Ümit İnatçı’ya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER