Sara hastası genç rapor almaya giderken nöbet geçirince soyuldu

Bursa’da sara hastası olduğu için hastaneye rapor almaya giderken nöbet geçiren genç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Nüfus kağıdı ve paraları çalınan genç, rapor alamayınca ortada kaldı.Doğuştan sara hastası...

Sara hastası genç rapor almaya giderken nöbet geçirince soyuldu

Bursa’da sara hastası olduğu için hastaneye rapor almaya giderken nöbet geçiren genç, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından soyuldu. Nüfus kağıdı ve paraları çalınan genç, rapor alamayınca ortada kaldı.

Doğuştan sara hastası olan Kerim Demirel’in başına gelenler pişmiş tavuğun bile başına gelmedi. Askerlik dönemine kadar hastalığının farkında olmayan Demirel, askerde geçirdiği bir nöbet ile hastaneye kaldırılınca sara hastası olduğu anlaşıldı. Kaldırıldığı hastanece çürük raporu verilen Demirel ardından özürlü raporu almak için birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerde tedavi altına alınan ve birçok ilaç verilen Demirel, ilaçları kullanması ile hastalığı daha da ilerledi.

Doktorların ailesine ’Askerde yaşadığı olayları rüya gibi görebilir ve kendine zarar verebilir bu sebeple dikkatli olunması gerekiyor’ dediği Demirel, "Kulağıma gelen sesler bana emir veriyor ben de bilinçsizce o emirleri yerine getiriyordum. Ben bir gün dışarı çıktığımda yakınlarım durumu anlayıp beni evimin kapısına bıraktılar. Ben de bodruma inerek kendimi kemer ile asmışım. O sırada kemerin tokası kopmuş. Babam bodruma kontrole gidince tokası kırılmış bir kemer buldu" dedi.

Hastalığının son 2 yıldır tekrar etmediğini söyleyen Demirel, "Bana verilen ilaçlar beni daha kötü yapınca bir kerede hepsini bıraktım. Kendi kendime bu hastalığı kendim yeneceğim dedim. Elhamdülillah son 2 senedir bir şeyim yok" diye konuştu.

Rapor almaya giderken soyuldu

İşe girmek istediğini söyleyen Kerim Demirel, özürlü raporu olmadığı için engelli kontenjanından işe alınmadığını söyledi. Daha önceden özürlü raporu için 3 kere başvuruda bulunan Kerim Demirel, birinci başvuruda yüzde 35, ikinci başvuruda yüzde 32 özür yüzdesi aldığını belirtti. Üçüncü başvurunun kağıtlarını almaya giderken nöbet geçiren Demirel, kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından soyuldu. Cep telefonu, nüfus kağıdı ve parasını kaybeden Demirel, çevredeki bazı vatandaşların ambulansı aramasıyla hastaneye kaldırıldı. Demirel başına gelen talihsiz hırsızlık olayının ardından özürlü raporunu alamadı. Özrü olduğu için sağlam raporu da alamayan Demirel, fabrikada işe giremediğini, günlük işlerde çalışmak zorunda kaldığını ve sigortasının olmadığını belirtti. İlaç parasını yaptığı el emeği takı eşyalarını satarak karşıladığını söyleyen Demirel, yaşıtları gibi düzgün bir işte çalışmak, güzel bir ev ve yuva kurmak istediğini vurguladı. Devlet büyüklerinden bu konuda yardım istedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160