Serviste unutulan Alperen’in ablası başkanlık koltuğunda

İzmir’de geçtiğimiz yıl okul servisinde unutularak hayatını kaybeden minik Alperen’in 11 yaşındaki ablası Yaren Sakin, 23 Nisan’da İzmir Ticaret Odası başkanlık koltuğuna oturdu. Yaren Sakin, başka çocukların ölmemesi için geliştirdiği...

Serviste unutulan Alperen’in ablası başkanlık koltuğunda

İzmir’de geçtiğimiz yıl okul servisinde unutularak hayatını kaybeden minik Alperen’in 11 yaşındaki ablası Yaren Sakin, 23 Nisan’da İzmir Ticaret Odası başkanlık koltuğuna oturdu. Yaren Sakin, başka çocukların ölmemesi için geliştirdiği projenin hayata geçmesini istedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen ve mazbatasını bir hafta önce alan Mahmut Özgener ile Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuklarını 11 yaşındaki Yaren Sakin ile 7 yaşındaki Onur Aydoğan’a devretti. Servis aracında unutularak hayatını kaybeden üç yaşındaki Alperen Sakin’in ablası Yaren Sakin, başka Alperenlerin ölmemesi için geliştirdiği servis içi güvenlik sistemi projesinin hayata geçmesi için Mahmut Özgener’den destek istedi. İZTO’ya annesi Buket Sakin ve babası Serkan Sakin ile birlikte gelen 6’ncı sınıf öğrencisi Yaren Sakin, projesi hakkında bilgi vererek, “Şoförler servisi kontrol etmeden kontağı kapatıp iniyorlar. Bu projemizde iç arka kısma bir buton yerleştireceğiz. Şoför her kontağı kapattığında bu butona 2 dakika içerisinde basmak zorunda kalacak. Eğer basmazsa 2 dakika içerisinde bu buton alarmı çalıştıracak, servis şoförünü uyaracak. Şoför unuttuğunda butona basmadığı için buton uyarı yapacak. Şoför butona basmak için servise gelecek ve servisin içini kontrol edecek, çocuk da kurtulmuş olacak” dedi.

“Geleceğe yön verecek çocuklar”

TÜBİTAK’ın 12’nci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda fizik dalında birinci seçilen Yaren Sakin’i tebrik eden Özgener, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınları çocuklarımıza emanet etmesi, onlara duyduğumuz güvenin de bir göstergesidir. Biz de bu önemli günde geleceğin kentlerine, ekonomilerine yön verecek çocuklarımızı özendirmek ve bu anlamlı güne yeni bir mutluluk daha eklemek için İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunu Yaren’e devrediyoruz" diye konuştu.

İsrail’den gelen ilikle sağlığına kavuşmuştu

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ise koltuğunu İsrail’den gelen ilik nakliyle sağlığına kavuşan ana sınıfı öğrencisi Onur Aydoğmuş’a devretti. Koltuğunu Onur’a veren Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, "Her bir evladımızın gelecekte bu koltuklarda oturarak tıpkı bizler gibi meclisi yöneteceklerine ve İzmir için çalışacaklarına eminiz. Bu hedeflere daha emin adımlarla yürümek için geleceğimiz olan çocuklarımızı hem yüreklendirmek hem de bu mutlu günde sevinçlerine yeni sevinçler eklemek için buradayız. Koltuğumu Onur’a bırakarak ilik bağışçısı olmanın da önemine dikkat çekmek istiyorum. Vereceğimiz kan örneği ile donör olabilir ve birçok canları kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bir günlüğüne İzmir Ticaret Odası Başkanı olan Yaren Sakin ve Meclis Başkanı olan Onur Aydoğmuş, İzmir Ticaret Odasının konuğu olarak Çeşme’deki bir otelde misafir edilecek.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160