“Sokak lezzetleri” sağlıklı hale geliyor

Kendi markasını oluşturan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü mezunu Muzaffer Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversiteli Şef Muzaffer Özdamar’ın...

“Sokak lezzetleri” sağlıklı hale geliyor

Kendi markasını oluşturan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü mezunu Muzaffer Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.

Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomi Üniversiteli Şef Muzaffer Özdamar’ın elinden sağlıklı hale dönüşüyor. Snakk Street Food adıyla kendi markasını oluşturan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü mezunu Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.

Menüsünde “bun” adı verilen ve buharda pişen ekmeği ile hiç yağ kullanılmadan yaptığı patates kızartmasıyla dikkat çeken Özdamar, “Dünya genelinde sağlıklı yaşama ve sağlıklı yiyeceklere yönelim var. İnsanlar lezzetli ama sağlıklı yiyecekler yemek istiyor. Açık bir mutfak tasarladım. Başta ekmek olmak üzere bütün yiyecekleri mutfağımızda yapıyoruz. Bütün yiyeceklerimiz de fırında ve buharda pişiyor. Yağ kullanmıyoruz” dedi.

“Bun” adı verilen ekmeğin Uzakdoğu’da kullanıldığını pirinç sirkesi barındırdığını ve buharda pişirildiğini anlatan Özdamar, 4 kişilik bir ekiple sokak lezzetlerine sağlık getirmeyi amaçladıklarını söyledi. “Sağlıklı fast food üretiyoruz” diyen Özdamar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünde mutfağın inceliklerini öğrendiğini vurguladı.

Üniversitenin girişimcilik alanında eğitimiyle kendisine yön vermek istediğini belirten Özdamar, “İzmir’de böyle bir konsept yok. Sağlıklı sokak lezzetlerini ABD, Avrupa ve ardından Türkiye’de sunmak istedik. Sokak yiyeceği denince akla ‘pis ama lezzetli’ cümlesi geliyor. Özgün bir girişim olsun istedim. Dünya mutfağından örnekler de sunuyorum. Lübnan mutfağından falafel (nohut köftesi), Türk mutfağından dana tandır, İskandinav mutfağından somon füme yapıyoruz. Ekmeğimiz ise bulutu ısırıyormuş hissi veriyor ve dikkat çekiyor. Sokak lezzetlerinin sağlıklı hale dönüşmesine katkı koyuyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER