Torbalı’da 5 ayrı alt geçit için meclisten karar çıktı

Torbalı Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında İZBAN hattıyla ilçeyi ikiye bölen demiryolunun altına farklı mahallelerle bağlantılı 5 ayrı yaya alt geçidi için karar çıktı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Bu alt geçitler...

Torbalı’da 5 ayrı alt geçit için meclisten karar çıktı

Torbalı Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında İZBAN hattıyla ilçeyi ikiye bölen demiryolunun altına farklı mahallelerle bağlantılı 5 ayrı yaya alt geçidi için karar çıktı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Bu alt geçitler demiryoluna takılmış 5’i birlik gerdanlık gibi olacak. İlçemiz için altın değerinde büyük yatırımlar” dedi.

Torbalı’nın iki yakasını birleştirecek olan yaya alt geçidi sayısı belediye meclisi kararıyla 5’e çıkarıldı. Belediyenin kendi öz kaynakları ile inşa edeceği toplam 5 yaya alt geçidi tamamlandığında ilçenin en öncelikli sorunlarından biri çözülmüş olacak.

Şubat ayında ihaleye çıkması beklenen 5 yeni yaya alt geçidinin ilki, belediye binasının bulunduğu ilçe merkezinde Muratbey ile Tepeköy Mahallesi arasında inşa edilmişti. Açılışı yapılan bu geçide Şehit Tolga Sağlam adı verilmişti. Torbalı’nın 4 yılda 2 kat büyüdüğünü, ilçenin önceliklerine göre 135 farklı projeyi hayata geçirdiklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İZBAN ilçemiz için bir dönüm noktası oldu. Konforlu biçimde ulaşılabilir bir merkez konumuna geldik. Aynı zamanda İZBAN hattı Torbalı’yı ikiye de bölmüştü. Daha önce yapımını gerçekleştirdiğimiz yaya alt geçidine 5 tane daha ekliyoruz. Bu alt geçitler demiryoluna takılmış 5’ibirlik gerdanlık gibi olacak. Bunlar İlçemiz için altın değerinde büyük yatırımlardır. Çok mutluyuz” diye konuştu.

“İlçemizde yaşam kalitesi arttıkça burada yaşamayı tercih edenlerin sayısında da çok büyük artışlar oldu” diyen Başkan Görmez, “4 yılda 45-50 bin dolayında nüfusumuz arttı. Türkiye’nin marka değeri yüksek, büyük firmaların, yatırımcı şirketlerin ilgi odağı durumuna geldik. Torbalı’dan yeni bir Torbalı doğdu. Yeşil, sosyal ve sportif alan miktarımızda yine ikiye katlandı. Kamudan tahsis ve satın alma yoluyla 4 yılda ilçemize 952 bin 604 metrekare yeni alan kazandırdık. Sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, sanayi, altyapı, çevre, toplu konut ve spor başta olmak üzere toplam 135 projelerimizin yüzde 85’i tamamlandı” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160