Üyelerine indirimli tüp ve un vaadi

Edremit ilçesinde 600’e yakın üyesi bulunan Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Meslek Odası, 13 Ocak Salı günü genel kurul toplantısı gerçekleştirecek. Eski başkan Ali Şenol Sözer, yeniden aday olduğunu açıklarken, farklı vaatlerde bulundu.4...

Üyelerine indirimli tüp ve un vaadi

Edremit ilçesinde 600’e yakın üyesi bulunan Edremit Lokantacılar ve Köfteciler Meslek Odası, 13 Ocak Salı günü genel kurul toplantısı gerçekleştirecek. Eski başkan Ali Şenol Sözer, yeniden aday olduğunu açıklarken, farklı vaatlerde bulundu.

4 yıl önceki genel kurul toplantısında 3 oy fark ile Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanlığını kaybeden eski başkan Ali Şenol Sözer, yeniden aday olduğunu açıkladı. Oda üyelerine indirimli tüp ve indirimli un hizmeti ve kredi destekleri gibi kolaylıklar sağlayacaklarını söyleyen Ali Şenol Sözer, “Bundan önceki dönemlerde 10 yıl civarında odamızda başkanlık ve yöneticilik yaptım. Önümüzdeki genel kurul toplantısında, odamızın yönetimine yeniden aday olduğumu bildirmek istiyorum. Başkanlık dönemimizde bütün üyelerimizin her zaman yanlarında olduk. Düğünlerinden, cenazelerine kadar hep birlikte olduk. Bundan sonra da her konuda onların yanlarında olacağıma söz veriyorum. Birkaç oy fark ile seçimi kaybetmiştik ve bundan çok ders çıkarttık. Yeniden yönetime gelirsek, eskiden olduğu gibi düğün ve cenazelerde üyelerimizin yanlarında olacağız. Üyelerimizin başarılı öğrenci çocuklarını ödüllendireceğiz ve onlara burs vereceğiz. Meslekle alakalı konularda hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İş yeri muayenesi, hijyen belgesi, iş sağlığı, iş güvenliği eğitimleri ve sertifikalarının verilmesini sağlayacağız. Odamız üyelerine yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri yapacağız. Meslekle ilgili yurt içi yurt dışı konferanslara üyelerimizin katılımlarını sağlayacağız. Mağdur olan oda üyelerimize yardımlarda bulunacağız. Başarılı ve örnek üye iş yerlerimizi ödüllendireceğiz. 25 yılı geçen oda üyelerine plaketler vereceğiz. Odamızın yönetim binasının üst katını toplantı salonu yapacağız. Daha önce, odamızın binasının tapusunu almıştık. Üyelerimizin menfaatine olan her türlü görüşe açığız. Oda üyelerimize kredi desteği sağlamaya çalışacağız. Üyelerimize indirimli tüp hizmeti, indirimli un hizmeti sağlayacağız. Bunları, anlaşmalı yerler ile yapacağız. Biz mevcut yönetimden daha iyi bir şekilde odamızı yöneteceğimize inanıyoruz. Bu nedenle yeniden yola çıktık. Üyelerimiz destekler ise yüzlerini kara çıkartmayacağız” dedi.

“Odamız icralık olmadı”

Eski başkan ve başkan adayı Ali Şenol Sözer’in yönetim kurulu listesinde yer alanlar ise, “Bizler inşallah daha iyi bir şekilde odamızı yöneteceğimize inanıyoruz. Güzel ve üyelerimize güç verecek projelerimiz var. Esnaf kredileri, indirimli ana malzeme alımları ve benzeri çalışmalarımız olacak. Biz eski yönetimlerimizde hiçbir üyemizi aidatlarını ödemedikleri için icraya vermedik. Üyelerimizi sıkmamıştık. Şimdiki yönetim odaya bir araba aldı. Bizim odamızın acil olarak bir arabaya ihtiyacı yoktu. 600’a yakın üyemiz var. Araba odamıza bir masraftır. Alınmış artık. Eski yönetimde başkanlar kendi maaşlarından vazgeçerek para biriktirdiler. Esnafın da maddi desteği ile oda binasının kökü alınmıştı. Bu uygundur ama arabanın bir getirisi yok. Kimseyi kırmadan hayırlısı ile bir seçim geçirmek temennisindeyiz. Eski yönetim olarak odayı bıraktığımızda 35 bin lira federasyona ve birliğe borçla bırakmıştık. Ama üyelerimizden de alınacak 375 bin lira bırakmıştık. Dönemimizde yaşanan krizlerden dolayı esnaflarımızdan bu paraları isteyememiştik. Anlayışlı ve yorgun bir esnafımız var. Fazla üzerine gidemedik. Bizden sonra gelen şimdiki yönetim. 3 yıl borç politikası yürüterek odayı yönetti. Bu hiç hoş olmadı. Bizim dönemimizden kalan icra olduğu söylemleri de oldu. Böyle bir icra da söz konusu değildir. Borç ödeme bildirgesi, icra olarak söyleniyor. Mevcut yönetim bunları söylüyor ama durum böyle değil. Bizler yeniden göreve gelip, odamızı hak ettiği biçimde yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Bu arada, mevcut oda başkanı Aykut Dürüst’ün de yeniden aday olduğu öğrenilirken, yapılan ithamlar karşısında nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160