Vali Canbolat’tan Fetih Müzesi’ne ziyaret

Vali Yakup Canbolat, Bursa’nın mâzisine ışık tutan Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin tarihin yeni nesillere öğretilmesi için önemli bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.

Vali Canbolat’tan Fetih Müzesi’ne ziyaret

Vali Yakup Canbolat, Bursa’nın mâzisine ışık tutan Panorama 1326 Fetih Müzesi’nin tarihin yeni nesillere öğretilmesi için önemli bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni ziyaret eden Vali Yakup Canbolat, devâsâ yapıyı hayranlıkla inceledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeşil bina konseptinde inşa edilen müzenin mimarî ve sanat çalışmaları hakkında Vali Canbolat’a bilgiler verdi. İlk olarak Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 tabloyu inceleyen Vali Canbolat, daha sonra 42 metre açıklığındaki dev kubbeye çıktı. Bursa’nın 23 yıl süren kuşatma sonunda kan dökülmeden teslim alındığı tarihî buluşma gününü tasvir eden panoramik resmi inceleyen Vali Yakup Canbolat, 3 boyutlu resmin heyecan verici olduğunu ifade etti.

Panorama 1326 Bursa’nın müzenin ötesinde eğitim ve kültür merkezi olduğunu belirten Vali Canbolat, “Heyecan verici bir eser olmuş. Ecdâdımızın bu toprakları vatan edinişini yaşatmak, o ruhu burada gösterebilmek, Osmanlı’nın kuruluşun burada anlatılması çok isâbetli olmuş. Güzel bir eser ortaya çıkmış. Kaliteli ve o günün heyecanını yaşayabileceğimiz bir atmosfer oluşturulmuş. Tarihimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Nereden geldiğimizi bilirsek, nereye gideceğimizi de biliriz. Tarihin yaşatılması ve gençliğe öğretilmesi önemli. Burası o ruhun ve mâneviyatın yaşatılması, yeni nesillere öğretilmesi anlamında da önemli bir eğitim merkezi olacaktır. Burasını sadece müze olarak görmüyorum. Bursa turizmine de çok büyük katkıları olacaktır. Böyle bir eseri Bursa’mıza ve ülkemize kazandırmalarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve değerli ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Vali Canbolat’a Osman Gazi’nin tahta oturuşunu temsil eden bir biblo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 14:50
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160