Yazılı basının görünmez kahramanları

Türkiye Gazetesi’nin emektar dağıtıcıları evlerine ekmek parası götürebilmek için gün ağarmadan mesaiye başlıyor. Okurlarına gazete yetiştirmek için her gün 04:30’da iş başı yapan yazılı basının görünmez kahramanları bıkmadan...

Yazılı basının görünmez kahramanları

Türkiye Gazetesi’nin emektar dağıtıcıları evlerine ekmek parası götürebilmek için gün ağarmadan mesaiye başlıyor. Okurlarına gazete yetiştirmek için her gün 04:30’da iş başı yapan yazılı basının görünmez kahramanları bıkmadan usanmadan çalışıyor.

Her sabah evimize ya da iş yerimize ulaştırdıkları gazetelerde yer alan haberler vasıtasıyla günün gelişmelerinden haberdar olmamızı sağlarlar. Çoğu zaman da gazetem gelmedi ya da geç geldi diye azarlarız onları. Ama o gazeteyi bizlere hangi zorluklar içerisinde ulaştırdıklarını hiç düşünmeyiz. İletişim araçları çok çeşitlenerek yaygınlaşmış olsa da gazeteler hala eski önem ve değerinden bir şey kaybetmedi. Birçok gazete okuru, abone olmak koşuluyla, işyeri ve ev rahatlığında gazete okumakta. Ama birçok kimse bu gazetelerin hangi zorluklarda ellerine geçtiğini, kapısına gazetenin nasıl ulaştığını bilmez.

Türkiye Gazetesi’nin görünmez kahramanları dağıtıcılar yağmur, çamur, kar, tipi demeden sabahın erken saatlerinde, herkes yatağında uyurken, iş başındadır. Sokak sokak, cadde cadde tüm kenti dolaşarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Türkiye Gazetesi dağıtıcıları, gazeteyi çıkaranlar kadar önemlidir. Çünkü, gazete dağıtıcılığı bir okul gibidir. Gazete basımından katlamasına, muhabirliğinden editörlüğüne kadar birçok şeyden ilk haberdar olanlar, gazete dağıtıcılarıdır. Gazeteyi ilk okuyanlardır. Motorlarının heybesine doldurdukları günlük taze haberlerle dolu gazeteleri, abonelerine yetiştirmeye çalışırlar.

1970 yılından bu yana sahibi değişmeyen vatan millet sevdalısı, doğru ve dürüst haberciliği kendisine şiar edinmiş ve her ailenin gönül rahatlığıyla bir arada okuyabildiği Türkiye Gazetesi’de görünmez kahramanlarını hiç bir zaman unutmaz. Türkiye Gazetesi Bursa Bölge Müdürü Dursun Beşlioğlu ve ekibi gazete dağıtıcılarının moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak için haftanın belirli günlerinde kahvaltılı toplantılar yaparak onlarla bir araya geliyor. Sabah gün ağarmadan toplanıp çay ve simit keyfi yapan ekip gün başlamadan bir önceki günün kritiğini yapıp fikir alışverişinde bulunuyor.

Bursa’daki 6 bin 500 aboneye gazetelerini her sabah 35 dağıtıcıyla eksiksiz olarak ulaştırdıklarını belirten Beşlioğlu, "Onlar her biri işine sevdalı, okuruna aşık insanlar. Karda, kışta, yağmurda, fırtınada ve dahası hasta yatağından kalkarak, gün doğmadan gazetesini alıp okurlarına ulaştıran insanlar. Dağıtıcı kahramanlarımız ortalama 15-20 yıldır bu görevlerini hizmet aşkıyla yapıyorlar. Her bir dağıtıcımız ortalama 200 abonesine her gün yaklaşık 45-65 kilometre arası yol kat ederek görevlerini 4-5 saatte tamamlıyorlar. Onlar bazen abonesinin ekmeğini bakkaldan alır, bazen abonesi ona dükkanını emanet eder, bazen evinin giriş anahtarını teslim eder. Çünkü abonesi dağıtıcısına güvenir, onun nasıl bir yerde yetiştiğini ve yanlış yapmayacağını bilir. Türkiye gazetesinde dağıtıcı olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü burası müessesemizin okuludur. Buradan mezun olanların arasından habercilerimiz, yazarlarımız, televizyon yorumcularımız, koordinatörlerimiz, bölge müdürlerimiz çıkmaktadır" dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER