Yiyecek yardımı yönetmeliği değişikliğine Memur-Sen’den tepki

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, bakanlar kurulu kararı ile ‘yiyecek yardımı yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki gösterdi.Bakanlar kurulu kararı ile devlet memurlarının yemek yardımı yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek yemek...

Yiyecek yardımı yönetmeliği değişikliğine Memur-Sen’den tepki

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, bakanlar kurulu kararı ile ‘yiyecek yardımı yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Bakanlar kurulu kararı ile devlet memurlarının yemek yardımı yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek yemek kartlarının kaldırılmasına sahada çalışan kamu ve belediye çalışanlarından tepki Bursa’dan da gecikmedi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ali Alan ve sendika üyeleri ile birlikte BESOB’da Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Tak ile bir araya geldi.

Yeni yönetmelikle birlikte yemek kartlarının kaldırılmasıyla kurumların kendi bünyelerinde yemekhane açılmasının istenildiğine işaret eden Numan Şeker, “Ancak büyükşehir belediyelerinin ’Bütünşehir’ olmasıyla birlikte bütün birimler ve 17 ilçe belediyesinde eşit yemek hizmet verilmesi imkânsızdır. Büyükşehire bağlı olup ilçeler ve en ücra mahallelerde göreve çıkan personeller ile itfaiye, zabıta ve BUSKİ gibi personellerin ilçe belediyelerinde 24 saat üzerinde çalıştıkları göz önünde alındığında yemek dağıtımının zor ve hatta imkânsız olduğu aşikârdır” diye konuştu.

Yeni değişiklik ile personel sayısının 50’nin altında olan ilçe belediyelerinin ve kurumların yemekhane açma zorunluluğunun olmadığını da hatırlatan Şeker, “Bu belediyeler bundan önce yemek kartları ile personele yemek verebiliyorlardı. Ama çıkan yönetmelik kararıyla artık bu imkânsız olacak. Bu örneklere bakıldığında Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırılık bulunmaktadır. Kurumlardaki bazı personellerin kronik hastalıkları olacağı ve yemekhanede çıkan standart yemekleri yemeleri sağlık açısından da sıkıntılı olacak. Kısacası neresinden bakarsak uygulanabilirliği mümkün olmayan bu bakanlar kurulu kararı bir an önce tekrar gözden geçirilmeli ve geriye çekilmelidir. Bu işin sadece kamu personeli ayağı yoktur. Sosyal tarafları olarak şehirlerin lokanta ve restoranları da sıkıntılı sürece dahil olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160