Başkan Himam, işçinin başını eğik bırakmadı

En düşük işçi maaşı 3 bin 250 lira oldu

Başkan Himam, işçinin başını eğik bırakmadı

-Gömeç Belediye'sinden Toplu İşçi Sözleşmesi

 

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Gömeç Belediyesi bünyesindeki Personel A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel - İş sendikası arasında, çalışanlarının haklarını ve çalışma standartlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Pandemi koşulları nedeniyle belediye bahçesinde Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam’ın öncülüğünde, Genel - İş Sendika Başkanı Remzi Çalışkan, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Eğitim Daire Başkanı Mehmet Salih Doğrul, Ar- Ge Daire Başkanı Nevzat Karataş ve Belediye Personel A.Ş çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen imza töreninde; belediye bünyesindeki personelin sosyal ve ekonomik hakları yenilendi. 

Mini törende konuşan Sendika Başkanı Ramazan Çalışkan, “Bu zor koşullarda emek üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, alın teri döküyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölümcül bir salgın dönemi yaşanıyor. Bu salgın riskine rağmen sokak sokak, cadde cadde temizlik yapan tüm işçi kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Salgın riskine rağmen çalışırken kaybettiğimiz işçi kardeşlerimi de buradan saygıyla anıyor, halen tedavisi devam eden kardeşlerimizin de bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum. Biz bir yandan ekmek mücadelesi bir yandan da demokrasi mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda yapmış olduğumuz toplu sözleşmenin Gömeç halkına, belediyemize ve belediyede çalışan onurlu Genel-İş üyelerine ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da, “Günümüzün en büyük sorunu olan Covid - 19 tehlikesine rağmen gece gündüz çalışıp görevlerini en güzel şekilde yerine getiren kıymetli çalışanlarımızın istekleri bizim için her zaman ön plandadır. İlçemiz için en iyisini istiyor en iyisi için uğraşıyoruz. Proje kısmından sonra çalışmalarıyla projeyi şekillendiren, arka plandaki görünmeyen kahramanlarımızı da asla unutmuyoruz. Bir işi yerine getirebilmemiz için iş yükünü sırtımızdan alıp eşit şekilde bölüştükleri ve her durumda çalışmalarına hiç ara vermedikleri için onlara minnettarız. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda cevap verelim. Yine de başlangıcını yapmış olmanın mutluluğu bile tarifsiz. Ekonomimizi iyileştirdikçe daha güzel şartlarda bir arada çalışmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya özen göstereceğiz. Bunun başlangıcı olan toplu sözleşmemizin çalışanlarımıza ve Belediyemize hayırlı olmasını dilerim.'' diye konuştu.

 

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 3 BİN 250 LİRA VE DİNİ BAYRAMLARDA DA EKSTRA PRİM

İmzalanan sözleşme sonucunda Gömeç Belediyesi’nde çalışan personelin maaşlarının en az 3 bin 250 lira olduğu ve işçilere Ramazan Bayramı’nda 400 lira, Kurban Bayramlarında 1000 lira prim verilmesinin yanı sıra sosyal yardımların iyileştirildiği öğrenildi. Tüm bunların yanı sıra sözleşme süresince 8 Mart’larda belediye bünyesinde çalışan kadınların da izinli olacağı da gelen bilgiler arasında…

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160