Balıkesir’de kadın kasap başarısıyla takdir topluyor

Burhaniye İlçesi’nde 45 yaşındaki Şerife Tunca, eşi ve kayınpederine destek olmak için aileye ait kasap dükkanında çalışmaya başladı.

Balıkesir’de kadın kasap başarısıyla takdir topluyor

Burhaniye İlçesi’nde 45 yaşındaki Şerife Tunca, eşi ve kayınpederine destek olmak için aileye ait kasap dükkanında çalışmaya başladı. Bir kadını kasap olarak karşılarında gören müşteriler başlangıçta şaşırırken, işinin ehli olduğunu anlayınca takdir etti.

Burhaniye ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki kırsal Ağacık Mahallesinde kayınpederi ile kocasına destek olmak için iki çocuk annesi Şerife Tunca da kolları sıvadı. Önlüğünü takan, eline aldığı bıçak ve satırıyla tezgahın ardına geçen Şerife Tunca, başta yadırgandı. Kadın kasaba alışkın olmayan vatandaşlar önce yadırgadıkları Şerife Tunca’nın işinin ehli olduğunu anlayınca takdir etmeye başladı. Aynı zamanda bir kadın olması nedeniyle hijyene daha fazla önem göstereceğini düşünenler, işyerinin müşteri yoğunluğunun daha da artmasını sağladı.

İşini severek yaptığını söyleyen Şerife Tunca, "Kasap dükkanı eşime ait. Ama beraber çalışıyoruz. 5 yıl önce eşime yardım için işe başladım. Ama devam ediyorum. Gelinim ve oğlumda bana yardımcı oluyorlar. Ailecek birlikte çalışıyoruz. Bu işi severek yapıyorum. Müşterilemizde bizden memnun, bizden onlardan memnunuz” dedi. Koca Ahmet Tunca da,”Kasaplık baba mesleği. Günlük taze kesim yaptığımız için etlerimiz beğeniliyor. Doğal dağda otlayan hayvanların etlerini satıyoruz. Burada ailece birlikte çalışıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz” dedi. Et almak için 3 yıldır Ağacık’a geldiğini anlatan Işık Gocuk ise, ” Ben yıllardır buraya gelip giderim. Buraya yürüyüş gurubundaki arkadaşlarımızla da geldim. Ürünlerini çok beğeniyorum. . Bu günde kuzu eti aldım. Şerife hanımı da çok seviyoruz” dedi,

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 15:13
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160