Balıkesir’de Miraç Kandili’nde camiler doldu taştı

Balıkesir’de Miraç Kandili dolayısıyla camiler doldu taştı. Cuma ve Miraç Kandili dolayısıyla cami cemaatine hayırsever vatandaşlar tarafından lokma, pilav, ayran, lokum ve şekerleme ile çikolata dağıttı.Cuma gününe denk gelen Miraç...

Balıkesir’de Miraç Kandili’nde camiler doldu taştı

Balıkesir’de Miraç Kandili dolayısıyla camiler doldu taştı. Cuma ve Miraç Kandili dolayısıyla cami cemaatine hayırsever vatandaşlar tarafından lokma, pilav, ayran, lokum ve şekerleme ile çikolata dağıttı.

Cuma gününe denk gelen Miraç Kandili dolayısıyla Balıkesir’in Zağnos Paşa Camisi en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Caminin içi dolduğu için cemaat cami dışına taştı. Cuma namazı sonrası vatandaşlar kandil dolayısıyla hayır olarak lokma, pilav, ayran, lokum ve çikolata dağıttılar. Cuma namazı sonrası AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı da kandil dolayısıyla lokma hayrı yaptı. AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan namaz çıkışı vatandaşların cumasını ve kandilini kutladı. Başkan Demiraslan, “Çok özel bir gün yaşıyoruz. Cuma gününü yaşıyoruz. Bugün Cuma, bayramı ve Miraç Kandilini idrak ederek yaşıyoruz Müslümanlar olarak. Tüm Müslüman aleminin ve tüm hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni kutluyorum. AK Parti İl Başkanlığı olarak lokma hayrı düzenliyoruz. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, “Bütün Müslüman aleminin Cumasını ve Miraç Kandili’ni kutluyorum. 3 ayların içerisindeyiz. 15 Mayıs’ta Ramazan başlıyor. İl Başkanlığımızın lokma hayrına katılacağız. Önemli olan bu günlerin bizim birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi arttırması lazım. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermesin. Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Demiraslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu beraberce vatandaşlara lokma, peynir ve reçel ikramı yaptılar.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160