Balıkesir’de sazlı sözlü asker uğurlaması

Burhaniye ilçesinde, 98/3 tertip olarak askere giden Hasan Erkaya için komşuları sazlı sözlü eğlence düzenledi. Ören Mahallesi Eczacı Rasim Caddesi 2031. sokaktaki evin bahçesinde düzenlenen eğlencede büyük coşku yaşandı.Hasan Erkaya, İzmir...

Balıkesir’de sazlı sözlü asker uğurlaması

Burhaniye ilçesinde, 98/3 tertip olarak askere giden Hasan Erkaya için komşuları sazlı sözlü eğlence düzenledi. Ören Mahallesi Eczacı Rasim Caddesi 2031. sokaktaki evin bahçesinde düzenlenen eğlencede büyük coşku yaşandı.

Hasan Erkaya, İzmir Gaziemir’deki birliğine gitmeden önce Ören Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde toplanan komşuları uğurlama eğlencesi yaptı. Ahmet Derman akordeon çalarken Gülabi Esen bağlama, İbrahim Genman da darbuka çaldı. Yurdun değişik yörelerinden türküler de okuyan sanatçılar konukları coştururken, çeşitli oyunlar oynandı ve halaylar çekildi. Programın son bölümünde asker kınası yakıldı. Konuklara ikramlarda bulunan baba İsmail Erkaya ile anne Gülşen Erkaya, katılımcılara teşekkür etti.

Geleneklerin devam etmesini isteyen Gülabi Esen, “Bu gece komşumuzun oğlunu askere uğurluyoruz. Türk geleneği olarak biz de komşularla birlikte görev aldık. Saz çalıp onları eğlendirmeye çalıştık. Ne mutlu bize. Allah, inşallah sağ salim nasip eder geri dönüşünü. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Biz de katkı sağlamaya devam ederiz” dedi.

Konuklara teşekkür eden baba İsmail Erkaya ise, “Bugün oğlumun askere uğurlanması dolayısıyla komşularımızla birlikte eğlence düzenledik. Çok da güzel oldu. Allah’ım cümlesiyle her birinin ayaklarına taş değirmeden Allah’ın yardımı ile askere gidip gelmeyi nasip eyler inşallah, Ben bütün konuklarıma, komşularıma, tüm misafirlerime geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda geleneklerimizi göreneklerimizi uyguladık. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Askere gitmenin heyecanının yaşayan Hasan Erkaya ise, “İzmir Gaziemir’e ulaştırma olarak askere gidiyorum. Şu an komşularla toplandık. Sağ olsunlar bana eğlence yapmışlar. Böyle bir eğlence yaptıkları için öncelikle komşularıma çok teşekkür ederim. Tabi ki de bu geleneklerin sürmesi güzel bir şey. Komşulara gerçekten teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmadılar. Böyle mutlu günümde yanımda oldular. Hepsine teşekkür ederim” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER