Burhaniyeli simitçi günlük kazancını Mehmetçik Vakfına bağışladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, simit satarak geçimini sağlayan Ahmet Nedim Hergül, bir günlük gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı. Simit arabasının camına yazdığı bir yazı ile kampanyasını duyuran 62 yaşındaki Hergül, kazandığı...

Burhaniyeli simitçi günlük kazancını Mehmetçik Vakfına bağışladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, simit satarak geçimini sağlayan Ahmet Nedim Hergül, bir günlük gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı. Simit arabasının camına yazdığı bir yazı ile kampanyasını duyuran 62 yaşındaki Hergül, kazandığı 30 lirayı yatırırken elinden gelenin bu olduğunu söyledi.

Burhaniye’de Ali Çetinkaya Caddesi’nde simit satan Ahmet Nedim Hergül’ün adı, yazdığı şiirlerle Şair Simitçi’ye çıkarken, bugüne kadar değişik kampanyalara da öncülük etti. Simit arabasının camına “Bugünkü kazancımı Mehmetçik Vakfına bağışlıyorum” yazan Hergül’ün girişimi takdir topladı. Simit satarak geçimini sağlayan 2 çocuk sahibi Ahmet Nedim Hergül, "Burhaniye’de 5 yıldan beri simitçilik yapıyorum. Şair olduğum için bazı haftalarda etkinlikler yaptım. Bugün de içimden geldi. Afrin harekatını, Mehmetçiklerimizi düşünerek bir kampanya başlattım. Bugünkü kazancımı Mehmetçik Vakfına bağışladım. 30 lira bir yüzdelik kazandım. Onu bağışladım. Cani gönülden helal olsun. Onlar için yapabileceğimiz tek şey buydu. Elimden ancak bu geldi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık diliyorum” dedi.

Duyarlı simitçiyi tebrik eden esnaflardan Sedat Başaran ise, "Öncelikle Nedim ağabeyi bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Milletçe hepimiz bu Afrin olayında orada olan Mehmetçiğimize en büyük desteği vermekle mükellefiz. Nedim ağabeyi de bu yüzden, bu davranışından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Hakan Bilir de, "Nedim beyin Mehmetçik Vakfına yaptığı bağışı destekliyorum. Keşke bütün insanlar böyle duyarlı olsa. Arkamızda hep onlar var. Kaç tane şehitlerimiz oluyor. Kaç kişinin anası babası ağlıyor üzülüyor. Keşke herkes böyle yardımda bulunsa" dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER