Burhaniyeliler Afrin’e sevgilerini gönderdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Körfez Yörük ve Oğuz Boyları Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen 9 günlük yardım kampanyası sona ererken, toplanan bir tır dolusu eşya da dualarla Afrin’e gönderildi.Cumhuriyet Meydanında boş bir...

Burhaniyeliler Afrin’e sevgilerini gönderdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Körfez Yörük ve Oğuz Boyları Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen 9 günlük yardım kampanyası sona ererken, toplanan bir tır dolusu eşya da dualarla Afrin’e gönderildi.

Cumhuriyet Meydanında boş bir işyerinde toplanan eşyalar tasnif edildikten sonra tıra yüklendi. İlçe halkı yardım için seferber olurken, toplanan eşyaların ayrıştırılmasında Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinden bir gurup öğrenci de yardımcı oldu. 0-15 yaş çocuk giysileri ile zeytin ve zeytin yağından kuru gıdaya kadar çeşitli eşyaların bulunduğu yardım tırı, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı törenle dualarla yola çıktı. Eşyaların Kilis’te yetkililere teslim edileceği açıklandı.

Kampanyaya destek olanlara teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, "Hem sınır ötesi harekat yürüten ordumuza destek olmak hem de o yörelerde ihtiyacı olanlara destek olmak üzere Körfez Yörük ve Oğuz Boyları derneğimiz 10 günlük süre zarfından Burhaniye de yardım topladı. Bugün de Belediye başkanımız, ilçe erkanı ve vatandaşlarımızla yolcu etmek üzere buluştuk. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırseverlerin, esnafımızın tüccarlarımızın bütün Burhaniyelilerin katkısı oldu" dedi.

AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal da, "Bugün burada Burhaniye’mizden Afrin’e bir tır dolusu malzeme gönderiyoruz. Tabi oradaki askerimizin çok şükür hiçbir şeye ihtiyacı yok. Devletimiz yaraları sarıyor. Ama, tabi orada ihtiyaçlı olan başka insanlar var. Orada yerlerinde yurtlarından edilmiş insanlar var. Onlara Burhaniye’den bir katkı olması bakımından burada değerli arkadaşlarımız emek verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geldiğince katkıda bulunduk. İnşallah, bu tır bizim sevgilerimizi götürecek. Amacımız tabi oradaki Suriye halkına katkıda bulunmak" dedi.

Kampanyaya öncülük yapan Körfez Yörük ve Oğuz Boyları Derneği Başkanı Beytullah Duyar da, "Bugün nasipse tırımızı yükledik. Takdim heyetini hazırladık. İnşallah, biraz sonra dualarla yola çıkacağız. Yardım eden tüm Burhaniye halkına, büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Allah, hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

Törene Kaymakam Hüseyin Öner ve Başkan Necdet Uysal’ın yanı sıra AKP İlçe Başkanı Onur Bedir ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160