Madalyalarını bebek gibi seviyor

Çeşitli spor dallarıyla ilgilenen ve buz pateni ile jimnastik alanında 20 madalyaya sahip down sendromlu 15 yaşındaki Selin Durgut, "Madalyalarımı annem-babam gibi, bebek gibi seviyorum" dedi.İzmir’de yaşayan Fatma Durgut ve Erdoğan Durgut’un...

Madalyalarını bebek gibi seviyor

Çeşitli spor dallarıyla ilgilenen ve buz pateni ile jimnastik alanında 20 madalyaya sahip down sendromlu 15 yaşındaki Selin Durgut, "Madalyalarımı annem-babam gibi, bebek gibi seviyorum" dedi.

İzmir’de yaşayan Fatma Durgut ve Erdoğan Durgut’un down sendromlu kızları Selin Durgut, bale, jimnastik, buz pateni, yüzme ve tenisle ilgileniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel Rekreasyon alanında bulunan buz sporları salonunda sıkı bir şekilde buz pateni üzerine çalışan Durgut, hem buz pateni hem de jimnastik alanlarında tam 20 madalya aldı. Buz pateni alanında Türkiye’den özel sporcuların katılacağı yarışmaya hazırlanan Durgut, "Madalyalarımı annem-babam gibi, bebek gibi seviyorum. Burası benim en büyük şansım. Hedefim şampiyon olmak" dedi.

Selin Durgut’un Buz Pateni Antrenörü Neşe Olcay Hünerli, Selin’in buz pateni serüveni hakkında şunları söyledi:

"Selin birçok spor dalı ile ilgileniyor ama sanırım en çok buz patenini seviyor. Tesisimizde de Selin’in sevdiği tüm sporları yapabileceği imkan bulunuyor. Biz Selin’le İzmir Büyükşehir Belediyesinin her perşembe günü yapılan projesinde tanıştık. Sonra baktık ki Selin her perşembe buraya geliyor. Onun yeteneği ve sempatikliği dikkatimizi çekti. Bir süre sonra da ayrıca çalışmalar yapmaya başladık. Şimdi Selin Yetişkinler ve Engelliler Türkiye Şampiyonası’nda en yüksek kürsüde yerini almaya hazırlanıyor. Selin diğer arkadaşlarına örnek olmak için çok çabalıyor."

"Büyük bir yol kat ettik"

Selin Durgut’un annesi Fatma Durgut ise, "Selin 4 senedir buz pateni ile ilgileniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi her perşembe özel sporcular için ücretsiz kurs veriyor. Biz de bu kursla buz patenine başlamıştık. Öğretmenlerinin sevgi dolu yaklaşımı, Selin’in de azmiyle büyük bir yol kat ettik. Kısmetse yarışmaya da katılacak. Bütün çocukların spor yapması gerekir ancak down sendromlu çocukların daha fazla ilgilenmesi gerekiyor. Down sendromlu çocuklar geç yürüyor, yürürken çabuk yoruluyor. Selin buz patenine başladığından beri bacak kasları gelişti ve bu sporun bize çok katkısı oldu" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 14:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160