Osmangazi Belediyesi engellileri unutmadı

Osmangazi Belediyesi engellileri unutmadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Osmangazi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında engelli öğrenciler bowling oynadı.Bowling toplarıyla kukaları devirmeye...

Osmangazi Belediyesi engellileri unutmadı

Osmangazi Belediyesi engellileri unutmadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Osmangazi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında engelli öğrenciler bowling oynadı.

Bowling toplarıyla kukaları devirmeye çalışan engelli öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı. Engelli öğrencilerin bu anlarına aileleri de ortak oldu. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, rahat ve mutlu bir hayat sürmeleri adına çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, Anatolium Alışveriş Merkezi iş birliğinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. ‘Mutlu Bir Günü Paylaş Engelleri Aş’ sloganıyla düzenlenen programda, engelli çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Etkinliğin sorumlusu Dr. Sevcan Yaman, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Osmangazi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak OBAM Engelli Bakım Merkezi öğrencilerimize hizmet vermektedir. Yaklaşık 70 kayıtlı engelli öğrencimiz mevcut bunlardan her gün 13-15 çocuğumuzu misafir etmekteyiz. Gündüz çeşitli etkinliklerimiz oluyor el işi, müzik kursu, okuma dersleri veriliyor. Bugün bizim için önemli bir gün, çocuklarımız bowling oynamayı çok sevdiklerinden dolayı böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

OBAM Engelli Bakım Merkezi Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün, “OBAM’da bakım odaklı ve engelli arkadaşlarımızın sosyal hayata katılmalarına yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de onlardan bir tanesi olan Anatolium AVM’nin bowling bölümünde arkadaşlarımıza hayatlarında yaşayabilecekleri en güzel anılardan bir tanesini yaşatabilmek için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Engelli velisi anne ise organizasyon hakkındaki görüşlerini, “Çok mutluyuz, çocuklarımız eğleniyor. Eskiden bu tür şeyler yoktu şimdi daha çok arttı. Engellilere hayatta daha fazla yer verdikleri için çok mutluyuz” şeklinde konuştu. Engelli çocuklar ve aileleri, daha sonra hep birlikte yemek yediler. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner de engelli çocuklarla birlikte pasta kesti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER