Deneyimli Eğitimci İsmail Damar, Ak Parti'den Havran Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu

Deneyimli Eğitimci İsmail Damar, Ak Parti'den Havran Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu

Eğitimci İsmail Damar, Ak Parti'den Havran Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu.

Sevilen çalışkan, başarıları ile dikkat çeken eğitimcilerimizden eski Edremit Halk Eğtimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, memleketi olan Havran ilçesinde belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Damar, 'Her şey Havran ve Türkiye için' durmak yok yola devam. Aday gosterilirsem Havran'ı marka şehir yapmak için, gece gündüz çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın,. Tüm Havranlılari kucaklayacağımızın şimdiden sözünü veriyorum." diyerek müracaat formunu ilçe başkanı Ahmet Dayı'ya verdi.

  Başvuru törenine Gençlik Kolları Başkanı Eray Öztemuz, İlçe teşkilat başkanı Gökhan Nurdoğan partili ve davetliler katıldı.

Damar, adaylık başvurusunda şunları söyledi:
"Değerli İlçe Başkanım, yönetim kurulumuzun değerli üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kollarımızın değerli başkanları ve kıymetli yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın değerli temsilcileri, basınımızın değerli mensupları, değerli dostlarım, değerli hemşehrilerim, çok kıymetli davetliler, Ak Partiye gönül vermiş, yüreği hizmet aşkıyla dolu, partimizin çeşitli kademelerinde canla başla fedakar bir biçimde görev yapan, Ak Partili olmanın farkını ve farklılığını yaşayan ve yaşatan Ak Kadrolar, Partili olsun ya da olmasın davetimize uzak yakın demeden icabet eden değerli gönül dostlarım, güzel Havran ımıza hizmet yolunda göreve talip olduğum, adım attığım bu güzel günde beni yalnız bırakmadınız, ana ev sahipliği ve tanıklık ettiğinizden dolayı sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Köylüce mahallesinde doğan, bir eğitimci, bir öğretmen olarak 29 yıllık meslek yaşamının 15 yılını ülkemizin cennet köşesi olan, güzel Havran’ımıza hizmetle geçirmiş, meslek yaşamına ikinci kez nokta koyarak, inandığı , gönül verdiği Ak Partiden aktif siyasi hayata atılan bir Havran sevdalısı olarak Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan bir kardeşiniz, göreve talip olan bir evladınız olarak bugün buradayım. Rabbime ne kadar şükretsem azdır.

Başkanımız, Partimizin Kurucusu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu bir şiir yüzünden 19 yıl önce Pınarhisar Cezaevi’ne girerken, “Bu şarkı burada bitmez” diyerek işaret fişeğini ateşlediği ve kurulduğu yılın hemen ardından girdiği seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi sadece insanımızın gönllerinde taht kurmakla kalmamış, 16 yıllık Ak Parti İktidarlarıyla bölgesinde ve dünyada mazlum milletlerin umudu ve ilham kaynağı haline gelen güçlü Türkiye yeniden inşa edilmiştir.

Sadece dışarıdan yapılan saldırılarla değil, içerideki bir çok ihanet girişimi ve komplolarla, terörle, kapatma davaları, darbe planları, gezi olayları, hain 15 Temmuz İhanet Gecesi Darbe Girişimi ve ekonomik saldırılara karşı mücadele verirken, egemen güçlere asla boyun eğilmemiş ve Ak Parti İktidarlarıyla Türkiye Cumhuriyeti her alanda yeniden top yekün bir dirilişe, şahlanışa tanıklık edilmiştir. Dünyamızda yaşanan, ülkemize yakın ve uzak coğrafyalardaki birçok olumsuz gelişmelere, ekonomik ve sosyal depremlere rağmen ülkemiz istikrarlı yürüyüşüne devam etmiştir.

6 genel, 3 yerel, 3 referandum, 1 cumhurbaşkanlığı seçim olmak üzere Ak Parti milletimizin teveccühü ile 16 yıldır tek başına iktidar olmuş, 13 seçimden zaferle çıkmıştır.

Her Şey Türkiye İçin diyerek çıkılan yolda bizler “Her Şey Havran İçin” dedik. Biz Birlikte Türkiye'yiz, dedik, “Biz Birlikte Havran’ız” dedik” Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023, İlk Günkü Aşkla, Kutlu Yürüyüşe Devam, Vakit Türkiye Vakti, derken şimdi yine “ Vakit yine Havran Vakti” diyoruz. “Yaparsa Ak Parti Yapar, Durmak Yok Yola Devam” diye hep birlikte yürüdük. “Ak Belediyeler Marka Şehirler” derken Havran’ımız için can attık. Hizmet kervanında önlere atılan kuruluşundan günümüze Havran ımıza hizmet eden değerli büyüklerimizi, Belediye Başkanlarımızı ve değerli yol arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sen ben kavgasına düşmeden, ötekileştirmeden, kırmadan, dökmeden mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı marka şehirler kervanında Havran ı mızı en önlere taşımak için yola çıktığımızı ve göreve talip olduğumuzu ifade ediyoruz.

İşimiz Hizmet Gücümüz Millet, durmak yok yola devam diyoruz.

AK Partililer koşacak ki Türkiye yürüsün diyoruz. Gönüllere girelim ki milletimizin teveccühü yanımızda olsun diyoruz. Havran’ımızı daha ileriye taşımak boynumuzun borcu olacaktır diyoruz.

Rabbim nasip ederde Partimiz bizlere görevi tevdi ederse, ilçemizde insanımızın gönüllerine talip olacağımızı, Adalet ve Kalkınma Partimizin muhafazakâr-demokrat bir kitle partisi olduğunu ve parti politikalarımızı yansıtan bir yönetim anlayışını ilçemizde hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz.

Açık, şeffaf, halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla insanımıza en iyi şekilde hizmet üreteceğimizi ifade ediyoruz.

Akşamdan sabaha değişen bir yönetim anlayışıyla değil, Proje kültürünün hakim olduğu, istişareye önem veren tutarlı ve istikrarlı bir yönetim anlayışını hayata geçireceğimizi ifade ediyoruz.

Değerli dostlarım, kıymetli katılımcılar 14. zafer yakındır. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde tartışmasız bir biçimde yerel yönetimler alanında çığır açan, insan ve hizmet odaklı yönetim anlayışını hayata geçiren, Türkiye’de gerçek manada yerel kalkınma başlatan AK Partinin Ak Kadroları insanımızın teveccühü ile 31 Mart 2019 da yeniden destanlar yazacaktır.

Ak Kadroların Ülkemizde bütün yerleşim birimlerimizi yaşanabilir bir çevre haline getirmeye, şehirlerimizin hepsini bir veya bir kaç özelliğiyle öne çıkan marka şehirler haline getirmeye talip olduklarını, bunu bir görev bildiklerini, bu durumun bizler için, Havran’ımız içinde geçerli olduğunu, üşenmeden, ertelemeden çalışacağımızı, bunu hayata geçirmek için projeleri birer birer hayata geçireceğimizi, öncelikleri halkımızla birlikte belirleyeceğimizi ve var gücümüzle çalışacağımızı , ehliyet, liyakat ve samimiyetle hedefimize yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.

Merkezi Yönetimle, Başkanlığımızla, Milletvekillerimizle, Büyük Şehir Belediyemizle, Kamu kurumlarımızla, meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, özel sektörümüzle, el ele vererek çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz, hanımlarımız ve tüm dezavantajlı grupların hayatını kolaylaştıracak, onların eğitim başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal hayata katılmalarının önündeki engellerin kaldırılması, engelsiz kentler, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı marka şehirler hedefine yürüyecek, Havran ı marka şehirler kervanının en önlerine taşımak için birlikte yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.

Cennet doğasıyla, yer altı ve yer üstü doğal zenginlikleriyle, üretilen ürünleriyle anılan, Havran ı marka şehir olarak birlikte inşa edelim istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız, Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın “Gönül Belediyeciliği” seferberliği adını verdiği bu seferberlikte sizlerle birlikte yürümek istiyoruz. 14. Zaferi birlikte tadalım, birlikte yaşayalım istiyoruz.

Elbette ki bizler gibi partimizden ya da diğer partilerden göreve talip olanlar, aday adayı olan değerli insanlar çıkmıştır ve çıkacaktır. Bizim kavgayla, gürültüyle, kırgınlıkla işimiz olmadığını göreve talip olan her aday adayının değerli olduğunu ifade ediyor her kese hayırlı olmasını diliyoruz.

Sen ben kavgasına düşmeden, partimizin gösterdiği adayın arkasında olacağımızın sözünü veriyoruz.

Eğer AK Partiliyim diyorsak, bizlere durmanın, duraksamanın, gaflete düşmenin, boşa vakit geçirmenin, gönül kırmanın, medeniyetimize ve kültürümüze ters davranışlar sergilemenin asla yakışmayacağını biliyor ve bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket edeceğimizi tüm içtenliğimle ifade ediyorum.

“Dün Yeter Söz Milletindir” demiştik. Şimdi de Hep Birlikte Havran, Hep Birlikte Balıkesir, Hep Birlikte Yeni Türkiye” diyoruz. 2023 vizyonuyla hedeflere yeni hedefler ekleyerek hep birlikte yürüyen Türkiye de Havran ı koşturalım istiyoruz.

Dün neysem bugünde o yum. Bir eğitimci olarak insanımızın değerini ve insana yapılan yatırımın değerini çok iyi biliyorum. Bir kardeşiniz bir evladınız olarak "Siyasetin tek limanı ahlaktır." düsturu içerisinde İnsanımızın meselelerini, ilçemizin sorunlarını her şeyin üzerinde tutarak samimi bir şekilde görevimi yapmaya ve sorunları çözüme kavuşturmak için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağımın bilinmesini isterim. Her zaman yanınızda ve insanımızın hizmetinde olacağımı tüm açık yürekliliğimle bir kez daha ifade ediyorum.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Dünyada makamların, mevkilerin bâki olmadığını, hepsinin gelip geçici olduğunu, önemli olanın hoş bir seda bırakabilmek olduğunu çok iyi biliyorum. İnşallah bu hoş sedayı birlikte bırakmayı Rabbim nasip eder.

Havran ın Köylüce mahallesinden, içinizden biri olarak, bir evladınız, bir kardeşiniz olarak, bu şehrin bir evladı olarak göreve ve hizmete talibim. Desteğinizi, hayır ve duanızı bekliyorum.

Sürecin Partimiz, Havran’’ımıza, Balıkesir’imize ve Türkiye’mize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu vesile ile yarın idrak edeceğimiz Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatür’kün aramızdan ayrılışının 80 . yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun. 
Katıldığınız ve beni sabırla dinlediğiniz için siz değerli gönül dostlarımı, ev sahipliği yapan değerli yol arkadaşlarımı, değerli basın mensuplarımızı en kalbi duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Geleceğimiz aydınlık,
Milletimiz bir ve beraber,
Allah yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olunuz."

İsmail Damar kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisinin Havran Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Damar “Bizim Havran sevdamız, insanımıza hizmet aşkımız bitmez” diyerek Havran 2023 Vizyonuyla ilgili iddialı ipuçları verdi.
Havran ‘da Ak Partiden Belediye Başkan Aday  Adayı olan İsmail Damar  “Gönüllere dokunan bir belediyecilik  için yola çıktık. Bir eğitimci, bir öğretmen olarak insanımızın değerini ve insanımızın hak ettiği hizmetlerin gereğini çok iyi biliyoruz. Önce İnsan diyerek gönülleri kazanmak için, insanımızın hayır duasını almak için göreve talip olduk.”  Şeklinde konuştu.  
 1967 Yılında Balıkesir / Havran / Köylüce Mahallesinde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaöğrenimini Havran’da bitirdi. Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim Yüksekokulundan 1989 yılında mezun olarak aynı yıl meslek hayatına Sınıf Öğretmeni olarak Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesinde başladı.    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesini 1996 yılında bitirdi.
 Kahramanmaraş, Muş ve Balıkesir ‘de Öğretmen, Okul Müdürü ve Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  1995 – 2003 yılları arası  Havran Büyükşapçı İlkokulunda,  2003-2010 yılları arası  Havran Aliçetinkaya İlköğretim Okulunda Okul Müdürlüğü, 2010 -2017 yılları arasında Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2017-2018 de Gömeç ŞMG Aldemir İlkokulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  Halen Burhaniye ilçesinde Öğretmenlik mesleğini yürütmekteydi. 
Gençlik yıllarında  Milli Gençlik Vakfı çalışmalarına katıldı.  2004 - 2014 yılları arasında Havran ve Edremit İlçelerinde Eğitimciler Birliği Sendikası ve Memur – Sen Konfederasyonu İlçe Başkanlığı, Balıkesir Şube Disiplin Kurulu Üyeliği ve Genel Merkez Delegeliği görevlerinde bulundu. Burhaniye Körfez Beyaz Ay Derneği üyesi olup olan İsmail DAMAR  2011 yılında gerçekleştirilen 24. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde  Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Aday Adayı olmuştur. Halen öğrenim hayatına devam eden İsmail Damar AÖF İşletme Bölümü öğrencisidir. Evli ve iki çocuk babası olan İsmail Damar Burhaniye İlçesindeki  Öğretmenlik görevinden ayrılarak aday adayı oldu.
Damar  “29 yıllık meslek hayatımda 15 yılımı Havran a hizmetle geçirmiş  bir eğitimci  olarak birikim ve tecrübelerimi belediyecilik  alanında da kullanarak doğup büyüdüğüm ve borçlu olduğum bu toprakların insanına hizmet için yola çıktım. Rabbim nasip eder görev bize tevdi edilirse  bizim Havran hayalimiz,  2023 vizyonumuza el ele gönül gönüle yürüyeceğiz.  Havran’ımızı özünde bulunan zenginliklerinin gün ışığına çıkarıldığı, kimliği olan, kültürel zenginliği, doğası ve ürünleriyle,  sosyal belediyeciliği ile mutlu insanların yaşadığı  temiz, güvenli, huzurlu, üreten marka bir şehir haline getirmek vizyonuyla yola çıkacağız.” şeklinde konuştu.            * İstişareye önem veren bir belediyecilik, insanımızla, kurumlarımızla, meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, danışarak kararların alındığı katılımcı bir yönetim anlayışıyla şeffaf bir belediyeciliği hayata geçireceğiz.   

 *Eğitim önceliklerimiz arasında olacaktır. Her yaştan insanımıza eğitimler yoluyla meslek edindirerek  üretime ve ekonomiye, sosyal hayata aktif bir şekilde katılmaları sağlanacaktır.     

 *Her  ev bir üretim yeri fabrika olacak. 

 * Bizler sadece ulaşım,  yol, su ve elektrik belediyeciliği değil, insanımızı  “Sosyal Belediyecilik” le tanıştıran icraatlara imza atacağız.                                                                       

 * Her mahallemize bir kültür merkezi, millet kıraathanesi yapılacak.  

  *Denizimiz yoksa Havuzumuz olacak. Kapalı ve Açık Yüzme Havuzu yapılacak. *Tarım ve Hayvancılık sektörümüz desteklenecek.                           

  *İlçemizin güçlü ve zayıf yönlerinin iyi bir şekilde tespitinin yapılarak ilçenin stratejik planının hazırlanarak uygulamaya konulacağını ifade etti.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 22:42
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER