Dilek Sabancı futbol turnuvası Havran’da yapıldı

Dilek Sabancı futbol turnuvası Havran’da yapıldı

Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi olan 8-15 yaş arasındaki özel ve partner sporcuları bütünleştirmek, kaynaştırmak, yeşil sahada tüm farklılıkları ortadan kaldırıp takım olabilmek, takım gibi mücadele etmek ve bunu düzenli aralıklarla gerçekleştirmek için planlanan projenin bir ayağı da Havran da gerçekleştirildi.

Havran ilçesi engelliler adına ilk defa bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dilek Sabancı Karma Futbol turnuvasındaki karşılaşmaların başlama vuruşunu Havran Kaymakamı Şeref Aydın yaparken karşılaşmaları Havran Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Asarlı, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Çam, Okul yöneticileri, öğretmenler ve taraftarlar takip etti. Son derece centilmence ve dostluk içinde geçen mücadelelerin ardından turnuvaya katılan sporculara hediyeler takdim edildikten sonra hatıra fotoğrafları çekildi.

Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi; 8 ve 25 yaş arasındaki özel sporcu ve partner sporcuları aynı futbol takımlarında bir araya getiren projedir. Deneyimli antrenörler ve proje liderleri eşliğinde düzenlenen antrenmanlarda sporcuların birlikte sportif becerilerini geliştirmesi desteklenmektedir. Proje kapsamında düzenlenen sosyal faaliyetler arayıcılığı ile özel ve partner sporcuların saha dışında da birlikte vakit geçirmesi, sosyal ortamlarda beraber bulunmaları projenin olmazsa olmazlarından biridir. Proje süresince düzenlenmekte olan futbol turnuvalarında tüm sporcuların birlikte mücadele etmeleri ve takım ruhunu yaşamaları sağlanmaktadır.

 Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Hikmet Ercan organizasyonluğunda gerçekleşen Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi’ne Proje ortakları, Havran HEM, Havran Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon, Burhaniye Gamzelerim Özel eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  misafir takım alarak Havran Büyükdere Gülsüm Mehmet Uysal okulu ve  okul müdürü İdris Topal katıldı.​

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 13:10
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER