Havran geleceğin sporcularını seçiyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada Havran’da 3. ve 8.sınıf arasında öğrenim gören öğrencilerin taraması...

Havran geleceğin sporcularını seçiyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada Havran’da 3. ve 8.sınıf arasında öğrenim gören öğrencilerin taraması yapılırken, spora yetenekli olanlar belirleniyor. Bu çalışma ile öğrencilerin kabiliyetleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilmesi ve aynı zamanda bütün öğrencilerin spor yapan bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Belirlenen öğrencilerin velileri ile görüşülerek, çeşitli spor dallarında Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün açtığı kurslara katılımlarının temin edileceği açıklandı. Seçmelerin Şehit Eyüp Karataş Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliğine, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ve Halk Eğitimi Müdürü ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Hasan Çam katıldı. Çalışmaları izleyip öğrencilerle sohbet eden Kaymakam ve beraberindekiler, ardından Artistik Jimnastik Milli Takım Antrenörü Mahir Şenol’un yapmış olduğu öğrenci seçimlerini izledi.

Seçmeleri tamamlayan Mahir Şenol, ”Okullarımızda yetenekli sporcu taraması yaparak geleceğimizin gizli kalmış yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bu sebeple Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının imzaladığı protokol doğrultusunda sporcu taramalarını gerçekleştiriyoruz. İlkokullar ve ortaokullarda yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimiz 9 istasyon üzerinden değerlendiriliyor ve yeteneklerinin olduğu alana yönlendirilmeye çalışılıyor. Bugüne kadar binin üzerinde öğrencinin değerlendirmesini yaptık. Bu öğrenciler arasında milli takımlar seviyesine çıkabilecek yetenekte olanları varlığını gördük. Hedefimiz, bu öğrencilerimizi yönlendirerek milli sporcu statüsüne kavuşturmaktır. Bu çalışmalarımızın yanı sıra futbol, basketbol, voleybol, güreş, tekvando, jimnastik, tenis ve badminton alanlarında eğitimlere devam edilmektedir. Zamanla bu branşlara yenilerini ekleyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2017, 16:51
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160