Havran Kaymakamı Aydın, okul ziyaretlerini sürdürüyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, BENGİ projesi kapsamında okul ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Şeref Aydın, eğitim bir ekip işi olduğunu söyledi.

Havran Kaymakamı Aydın, okul ziyaretlerini sürdürüyor

Balıkesir’in Havran ilçesinde, BENGİ projesi kapsamında okul ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Şeref Aydın, eğitim bir ekip işi olduğunu söyledi.

Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ile birlikte Havran Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Aydın, okulda incelemelerde bulunduktan sonra öğretmenlerle tanıştı.

Eğitimin bir ekip işi olduğunu söyleyen Kaymakam Aydın, "Bu yüzden zaman zaman bir araya gelerek kendimizi değerlendirmemiz gerekiyor. Sarf ettiğimiz emeklerin bir hedefe yönelik olması, elde edeceğimiz başarıları somutlaştıracaktır. Eğitimcilerin en önemli özelliğinin bireyi keşfetmek olduğuna inanıyorum. Günümüzde öğrencilerimizin bilgiye ulaşmak gibi bir sorunu kalmamıştır. Lakin kendilerini keşfetmekteki sıkıntılar yüzünden istemedikleri alana yönlenip hayatlarının en güzel yıllarını heba edebilmektedir. Öğrencilerimizin hedeflerini netleştirmesine yardımcı olarak motivasyonlarını en üst seviyeye çekebilmeliyiz. Temel hedefimiz erdemli bireyler yetiştirirken, kendilerini gerçekleştiren bireyleri topluma kazandırmak olmalıdır. Öğrencilerimizin bizleri rol model aldıkları unutulmamalıdır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu’da,”Kökleri eskiye dayanan bir okulun okul kültürünü oturtması çok önemli. Eğer bizler bu kültürün oluşmasını sağlayabilirsek yapacağımız çalışmalarda kalitenin artacağından da emin olabiliriz. Öğrencilerimizin akademik başarıları yakalaması aynı zamanda sorumluluk sahibi, kendine, ailesine, insanlığa faydalı bireyler olması için elimizden geleni yapmalıyız.” şeklinde konuştu Ardından Kaymakam ve beraberindekiler 12. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Gelecek planları ve hedefledikleri mesleklere yönelik bilgi alışverişinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 14:25
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160