Havran protokolü zeytin topladı

Balıkesir’in Havran ilçesinde başlayan zeytin hasadı nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve daire müdürleri zeytin topladılar.Zeytin çiftçisi Arif Tekin’ e ait zeytin tarlasında, Havran İlçe Gıda Tarım ve...

Havran protokolü zeytin topladı

Balıkesir’in Havran ilçesinde başlayan zeytin hasadı nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve daire müdürleri zeytin topladılar.

Zeytin çiftçisi Arif Tekin’ e ait zeytin tarlasında, Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile Kaymakam Şeref Aydın, Belediye Başkanı Emin Ersoy, Kaymakan refiki İdil Özdemir, Edremit Zeytincilik Üretme istasyonu Müdürü Murat Küçükçakır ve daire amiri ve zeytin üreticilerinin katılımı ile zeytin hasadı etkinliği düzenlendi.

Protokol üyeleri zeytin toplayan çalışanlar ile sohbet edip onlar ile birlikte zeytin topladı. Modern zeytin silkme makinesini inceleyen Havran Kaymakamı Aydın ve beraberindekiler makinenin kullanımı hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Şeref Aydın, “Dünyanın en iyi Zeytini Havran’da yetişiyor. Tanıtıma biraz daha önem vermeliyiz” dedi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ise Havran’ın tarım şehri olduğunu ifade ederek “Bereketli topraklarımızda her türlü ürün yetişmekte. Türkiye’ yi doyuran İl Balıkesir. Balıkesir’i doyuran İlçe Havran’dır. Zeytin üreticilerine çiftçilerimize hayırlı bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 12:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER